Geen winst Aristos ondanks inzet club Coryfeeën Aristos Amsterdam heeft zaterdagavond in de Eredivisie niet kunnen stunten tegen Hellas, de nummer 2 van de ranglijst. In Den Haag eindigde het duel uiteindelijk in 38-25. Aristos moest het in Den Haag stellen zonder topspeler Sep Ouderland én zag twee oudgedienden hun rentree maken bij de blauw/gelen. Zo werden voorzitter Remco Kensen en routinier Kevin Kreuger toegevoegd aan de ploeg die de huid zo duur mogelijk moest verkopen tegen Hellas in Zuid Holland.
Remco Kensen en Kevin Kreuger. Foto: Luc van Leeuwen

Geen winst Aristos ondanks inzet club Coryfeeën

Aristos Amsterdam heeft zaterdagavond in de Eredivisie niet kunnen stunten tegen Hellas, de nummer 2 van de ranglijst. In Den Haag eindigde het duel uiteindelijk in 38-25. Aristos moest het in Den Haag stellen zonder topspeler Sep Ouderland én zag twee oudgedienden hun rentree maken bij de blauw/gelen. Zo werden voorzitter Remco Kensen en routinier Kevin Kreuger toegevoegd aan de ploeg die de huid zo duur mogelijk moest verkopen tegen Hellas in Zuid Holland.

“Doordat Hellas vorige week nog een dik pak op de broek had gekregen van de nummer 1 wisten we voor de wedstrijd al dat dat we een tot op het bot gemotiveerde tegenstander konden verwachten. Aristos daarentegen had zoals het hele seizoen weer personele problemen. Vorige week is Sep Ouderland uitgevallen met een knieblessure. Sep speelt dit jaar noodgedwongen op de linker opbouw. Terwijl hij de voorgaande jaren altijd linkerhoek speler was. Ondanks dat Sep dit jaar moeite heeft om zijn draai te vinden op zijn nieuwe positie is hij erg belangrijk voor het team van dit jaar”, laat trainer Maarten Roestenburg aan Vrije Tijd Amsterdam weten.

Roestenburg vervolgt: “Dat hij er nu tegen zo’n topteam niet bij is dat is een zwaar gemis. Omdat het tweede en het derde ook moesten spelen was het lastig om er even wat invalspelers bij te “regelen”. Daarom was het prachtig dat twee ‘mannen van de club’ zich bereid hebben gevonden om ons uit de brand te helpen. Dan heb ik het over club coryfeeën Kevin Kreuger en Remco Kensen.

Kijk, zonder Sep hebben we een speler te kort, en met deze twee oudgedienden hebben we de basisopstelling compleet en zelfs nog een wisseltje. Eigenlijk belachelijk om zo aan te moeten treden tegen zo een sterke tegenstander, maar het is nou eenmaal niet anders. Kreuger die een half jaar geleden gestopt is vanwege een maatschappelijke carrière in de gemeentepolitiek pakte zo zijn eerste minuten weer mee in de eredivisie maar kon helaas zijn stempel nog niet drukken.

Doordat hij onlangs de trainingen weer heeft opgepakt hoopt hij straks in de nacompetitie toch weer van waarde te zijn voor zijn club. Kensen werd al eerder van stal gehaald dit seizoen, maar Roestenburg kon er deze wedstrijd niet omheen om met hem in de basis te starten.

Als 40 jarige handballer ben je echt een opa in de handbalwereld. De gemiddelde leeftijd van onze tegenstanders is vaak rond de 24, dus reken maar uit. Kensen had daar vandaag echter geen boodschap aan, want hij schoot aardig uit de startblokken en had met 8 doelpunten tijdens zijn 55 speelminuten een flink aandeel in de score”, aldus trainer Maarten Roestenburg over de nestor van Aristos.

Desondanks was Aristos zoals verwacht een maatje te klein voor Hellas en kon er uiteindelijk niet als winnaar van het veld gestapt worden. Nog 6 wedstrijden te gaan en dan mag Aristos zich gaan opmaken voor de na competitie om wederom te strijden voor lijfsbehoud in de eredivisie. Het zal weer mega interessant en spannend zijn om te volgen of Aristos zich ook dit jaar weer in de Eredivisie kan handhaven.

VTA Sport

Lees ook: Eredivisionist US Amsterdam toont spierballen en wint met 3-2