Geen handhavingsfeestje in bus Aristos ondanks winst in Rotterdam
Aristos reisde zaterdag per bus af naar Rotterdam. Foto: Maarten Roestenburg

Geen handhavingsfeestje in bus Aristos ondanks winst in Rotterdam

“Zelf gewonnen maar dat was dus niet genoeg!! Ben nog nooit zo ziek geweest met winst! Haro – Aristos 22-23 en Hellas – Venlo 26-31 #doodziekvan”, is te lezen op de facebook-pagina van Aristos-trainer Maarten Roestenburg. En treffender kon het niet verwoord woorden. De ‘Blauw/Gelen’ wonnen zaterdag tijdens de laatste speelronde in de Eredivisie met één punt verschil in Rotterdam, maar zagen Venlo, de concurrent in strijd voor het ontlopen van de play-off wedstrijden om degradatie, tegen het veel sterker geachte Hellas als winnaar uit de strijd komen. En dat betekent dat de dit seizoen al zoveel geplaagde ploeg uit Amsterdam-West nog één periode vol aan de bak moet om ook volgend seizoen in de Eredivisie te mogen uitkomen.

Spelen om slechts één plek in de Eredivisie

De nummers elf en twaalf van de eredivisie gaan met de vier periodekampioenen uit de eerste divisie spelen voor één plek in de Eredivisie. Er wordt gespeeld in twee poules met drie ploegen. De winnaars van die twee poules spelen aan het einde om één plaats in de Eredivisie.

Vast staat dat één van de twee huidige eredivisieploegen degradeert

Vast staat dat één van de twee huidige eredivisieploegen degradeert naar de eerste divisie, ten gunste van de kampioen van de eerste divisie die rechtstreeks promoveert. Aristos gaat de strijd om een plek in de Eredivisie aan met Arbo, WHC, FIQAS Aalsmeer en Havas. Eén tegenstander is op dit moment nog niet bekend.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Aristos na zege op randje handhaving Eredivisie