Dikke nederlaag voor handbalploeg Aristos Amsterdam
Foto: Luc van Leeuwen

Dikke nederlaag voor handbalploeg Aristos Amsterdam

Eredivisionist Aristos Amsterdam heeft in de Eredivisie een grote nederlaag geleden. De ‘blauw/gelen’ verloren met grote cijfers van Arnhem. In Gelderland werd het 42-27 voor DFS Arnhem.

De ploeg van Roestenburg staat nu elfde

De ploeg van trainer Maarten Roestenburg staat nu op de elfde positie van de ranglijst. Aankomend weekend spelen de ‘blauw/gelen’ tegen SMEZO BFC. Zij staan momenteel op de zesde plek van de ranglijst.

Strijden tegen degradatie

In tegenstelling tot andere clubs in de handbal Eredivisie wordt er bij Aristos niet zo vaak getraind en staat de gezelligheid vaak voorop. De club uit Amsterdam strijd al jaren tegen degradatie. Vaak lijkt het alsof de ploeg eruit gaat maar op het laatste moment weet Aristos zich mooi te handhaven.

Het is een beleid binnen de club

Het is een beleid dat jaren terug is ingezet. Er werd destijds een plan bedacht om in de Eredivisie te spelen maar niet zo fanatiek te zijn zoals de andere ploegen. Maar een paar keer per week trainen. Spelers die ouder zijn en afbouwen worden vaak gevraagd om bij de blauw gelen te komen spelen.

Aristos Ultras: fanatieke aanhang

Aristos Amsterdam wordt gesteund door de trouwe supporters die zich de ultra’s noemen. Zij staan bij thuiswedstrijden fanatiek in de hoek en maken een hoop geluid.

vtasport.nl

Aristos-coach Roestenburg: Het is om te janken