Def-Fire Aristos na zege op randje handhaving Eredivisie
Trainer Roestenburg staat met zijn ploeg op het randje van handhaving. Foto: Luc van Leeuwen

Def-Fire Aristos na zege op randje handhaving Eredivisie

Al wekenlang weten de handballers van Aristos Amsterdam de opdracht in de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Winnen thuis van Aalsmeer en winnen uit tegen Rotterdam. Dan kan het zomaar zo zijn dat de ‘blauw/gelen’ na een pechseizoen al na de reguliere speelwedstrijden in de competitie gehandhaafd zullen blijven voor de Eredivisie. Zaterdagavond vervulde de Amsterdamse handbalploeg de eerste opdracht met verve. Aalsmeer werd in de Aristoshal met 29-24 aan de kant geschoven.

“De eerste missie is geslaagd”, laat Aristos-trainer Maarten Roestenburg weten vanaf de andere kant van de telefoonlijn.

De handbalcoach kijkt als we bellen vanaf de bank naar zijn favoriete club Ajax en tussendoor is het gevloek en getier niet van de lucht vanuit de huiskamer. Zo te horen speelt de Amsterdamse voetbalploeg niet haar beste wedstrijd van het seizoen.

Desondanks vervolgt de Aristos-coach ons gesprek en klinkt het strijdbaar: “De eerste missie is geslaagd. Nu moet het aankomend weekend gaan gebeuren. Nog één keer volle bak met zijn allen. Wij moeten winnen en als Venlo punten verspeeld tegen Hellas dan blijven we er direct in. Hellas moet winnen om tweede te kunnen worden, maar Venlo heeft dit seizoen al van Hellas gewonnen. Het kan dus alle kanten op gaan. Wij weten in ieder geval wat we moeten doen in Rotterdam en dat is winnen.”

“Omdat het dé wedstrijd van het jaar is gaan we met de bus naar Rotterdam. Een groot deel van de club reist mee omdat we alle steun goed kunnen gebruiken”, besluit de fanatieke Aristos-trainer ons telefoongesprek.

Aristos speelt de kraker komende zaterdag 10 maart vanaf 20:30 uur in Rotterdam.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Aristos stunt net niet tegen koploper