Aristos knokt zich op mentaliteit naar een punt tegen Venlo
Feest bij Aristos na de stunt in Venlo. Foto: Aristos Amsterdam

Aristos knokt zich op mentaliteit naar een punt tegen Venlo

“Als je drie van je basisspelers moet missen, één van je beste spelers is ziek, en je komt van een grote achterstand terug, dan zegt dat iets over de vechtlust van deze groep dit jaar, “ laat een zeer tevreden coach Maarten Roestenburg weten over de afgelopen Eredivisie wedstrijd van zijn Aristos tegen Venlo. Amsterdams hoogst spelende handbalploeg presteerde het bijna onmogelijke. De ‘blauw-gelen’ knokte zich na zeven punten achterstand in Zuid-Limburg, terug tot een gelijkspel. Het werd uiteindelijk 29-29.

Quincy Kompier

“En dan heb ik het nog niet eens over onze keeper Quincy gehad. Die had samen met zijn vriendin onderweg naar Limburg een heftig auto ongeval. Ze zijn aangereden door een vrachtwagen. Zijn hele auto lag in de puin poeier. Gelukkig mankeerde ze allebei niks en was Quincy ‘gewoon’ inzetbaar in Venlo. En ik kan je vertellen hij keepte een bere-wedstrijd de tweede helft. Petje af voor hem.”

De ommekeer

Tijdens de eerste helft leek het erop dat Aristos na afloop van het duel, de lange terugreis naar Amsterdam moest inzetten zonder punten op zak. Tot het moment dat zich de ommekeer aandiende. Roestenburg: “We kwamen messcherp uit de kleedkamer. We zijn echt uit de startblokken gesprongen. Puntje voor puntje terug zijn we terug gekomen in de wedstrijd. De wedstrijd keerde onze kant op. We hebben geen moment opgegeven.”

“We gingen rusten met ik meen vijf punten achterstand. In de kleedkamer hebben we afgesproken dat we alles zouden geven zodat we elkaar na afloop niets konden verwijten. Verdedigend gingen we het ook iets anders aanpakken.”

Positief het nieuwe jaar in

“Ik ben echt trots op de wijze waarop de spelers het vandaag hebben gedaan. Ze gingen door tot de laatste seconde van de wedstrijd. Als ze slecht spelen zeg ik het ook maar ze verdienen alle lof dit keer. We speelden in een fantasie opstelling met maar twee wissels en nog tegen onze concurrent ook. Het mooiste moment van het seizoen tot nu toe. Als we de volgende wedstrijd winnen staan we alweer in de middenmoot. Ja, het was echt fantastisch en we gaan positief het nieuwe jaar in, ” besluit Aristos-trainer Maarten Roestenburg.

vrijetijdamsterdam.nl

Laatste artikel Aristos Amsterdam

Aristos verliest tegen Smezo BFC

Gerelateerde artikelen:

Geen stunt voor Aristos tegen Arnhem

Roestenburg gokt op achtste plek in competitie

Aristos rode lantaarndrager  

Belangrijke wedstrijd voor Aristos Amsterdam 

“Een schandalig slechte wedstrijd van onze kant”