Aristos knokt zich naar eerste punt in de Eredivisie

De mannen van handbalvereniging Aristos Amsterdam hebben zich zaterdagavond in de Eredivisie naar het eerste punt van het seizoen geknokt. De ploeg van trainer/coach Maarten Roestenburg en assistent-coach Remco Kensen speelde thuis in de Aristoshal met 26-26 gelijk tegen Smezo/BFC.

Direct na het laatste fluitsignaal was de opluchting bij de Amsterdammers van de gezichten af te lezen. De ‘blauw/gelen’ keken vrijwel de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan en stapten in de slotfase nog bijna als winnaar van het veld. Een laatste schot belandde tegen de paal.

Aan de gebaren van coach Roestenburg te zien liep het bij de ploeg uit Mokum in de eerste helft niet zoals vooraf de bedoeling was. “Vooruit verdedigen. Jullie staan af te wachten” of “voetenwerk moet omhoog”, schreeuwde de coach hoofdschuddend boven het trommelgeluid van de supporters uit richting zijn spelers.

Promovendus Smezo/BFC, gesteund door een creatief geklede en luidruchtige aanhang, maakte gretig gebruik van dat verdedigen bij Aristos en scoorden vaak vrij eenvoudig. Als Aristos in de aanval was werd dat door de bezoekers veelal beantwoord met overtredingen. Onder andere de blonde Aristos-aanvoerder Reinder Woudstra werd vaak tegen de vloer gewerkt.

De tweede helft zat Aristos beter in het spel, oogde het geduldiger en konden de toeschouwers genieten van een aantal mooie goals van onder andere jongeling Sep Ouderland en routinier Jeroen de Ruyter. De ‘blauw/gelen’ werden ook weer vaak afgestopt door overtredingen en kregen in de tweede helft vier penalty’s toebedeeld terwijl het er in de eerste helft ook al drie waren.

Kevin Kreuger

Speciaal hiervoor werd Aristos-speler Kevin Kreuger in het veld gebracht die bij geen enkele penalty faalde en zijn ploeg aan zeven doelpunten hielp. Na elke penalty werd de 29-jarige penalty specialist weer naar de kant gehaald.

Kreuger vervulde hiermee voor Aristos een belangrijke ‘bijrol’, een rol die volgens Kreuger ook voor de rest van het seizoen voor hem is weggelegd. Kreuger: ”Dit is in principe mijn rol dit seizoen en ik kan daar uitstekend mee leven. Kijk, ik ben ook al bijna 30, hoor. Ik train net als de rest van de ploeg drie keer in de week en dat bevalt me uitstekend. Ik heb tot nu toe dit seizoen al 28 van de 31 penalty’s geraakt. Het gaat lekker zo.”

De puntendeling betekende voor het team van Roestenburg het eerste punt in de Eredivisie. Vorige week zaterdag werd er nipt verloren van DFS/Arnhem. Aankomend weekend speelt de ploeg weer thuis in de Aristoshal. Tegenstander is dan Venlo.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Videofragment: één van de benutte penalty’s door Kevin Kreuger.

Wij schreven al eerder een artikel over Aristos. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.