Aristos-coach Roestenburg: 'het is om te janken'
Foto: Luc van Leeuwen

Aristos-coach Roestenburg: ‘het is om te janken’

“Het is om te janken”, aldus trainer Maarten Roestenburg twee dagen na de Eredivisie wedstrijd van Aristos Amsterdam in en tegen Arnhem. Amsterdams hoogst spelende handbalteam bij de heren verloor met ruime cijfers, het werd 42-27.

De uitspraak ‘het is om te janken’ ging niet eens over de uitslag maar over de randvoorwaarden die nodig zijn om een goed jaar te kunnen draaien in de Eredivisie. Roestenburg: “In de rust stonden we twee punten achter. Rick Hellinga viel bij ons geblesseerd uit. Daardoor hadden we geen wissels meer en zijn we in de tweede helft weggespeeld. Met één wissel een Eredivisiewedstrijd in gaan dat is niet te doen. Dan heb je niets te zoeken in de Eredivisie.

Naast coachen fungeer ik ook nog als fysio en begeleider. Zaterdag waren ook de tenues niet meegenomen. Het is iedere week hetzelfde liedje en mijn geduld begint langzaam op te raken. Op deze manier kun je als trainer niks en dat is niet leuk werken. Nee, het is echt om te janken”, laat Roestenburg ten slotte nog maar eens weten.

Door: Rik Verkaik

Aristos-coach Roestenburg: 'het is om te janken'

vtasport.nl

Lees ook: VOC Amsterdam als herbstmeister de winterstop in