Aristos blijft in Eredivisie
Aristos viert feest na afloop van de wedstrijd tegen Hellas. Foto: Doug Junior Van Leeuwen

Aristos blijft in de Eredivisie

Alsof ze kampioen waren geworden. Zo zagen de beelden van Aristos Amsterdam eruit na de wedstrijd tegen Hellas uit Den Haag. Weliswaar verloor de ploeg van Ken van Hasselt met 29-26 van Hellas en eindigde ze niet bovenaan, wel werd de vierde plek in de degradatiepoule veilig gesteld. Die eindnotering betekent dat de ‘Blauw/Gelen’ zich hebben verzekerd van handhaving in de Eredivisie. En dus was er reden voor een feestje.

Ken van Hasselt

Volgens de uit Enschede afkomstige Ken van Hasselt, trainer/coach van de Amsterdammers, een puike prestatie. “Ongeveer 10 maanden geleden begonnen aan mijn eerste seizoen als coach in de eredivisie bij DEF-Fire/ Aristos met maar 1 doel: “behoud in de eredivisie. In de reguliere competitie worden goede wedstrijden (uit bij Lions 2, Hercules en Aalsmeer, thuis tegen E&O) afgewisseld met hele slechte wedstrijden (uit E&O, thuis Tachos, Venlo). In de nacompetitie vervolgens 3 keer weten te winnen. Normaal gesproken moet dat genoeg zijn, maar dit jaar bleef het ongekend spannend en werd het pas gisteravond duidelijk dat de doelstelling is behaald. Trots ben ik op iedereen die hierbij heeft meegewerkt”, laat Van Hasselt weten via zijn Facebook-pagina.

Degradatie

HaRo Rotterdam werd laatste in de poule en moet gaan strijden om degradatie naar de eerste divisie te gaan voorkomen. De Rotterdamse ploeg promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie en kan er dus dit jaar al weer uitvliegen.

Feestje

Aristos vierde het feestje na afloop in Waalwijk met de ploeg van Tachos, de club die zich ook wist te handhaven. Tachos versloeg in de laatste wedstrijd HaRo met 25-20.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams