Aristos Amsterdam verliest en gaat zware weken tegemoet
Maarten Roestenburg staat met zijn selectie voor een zware opgave. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Aristos Amsterdam verliest en gaat zware weken tegemoet

Het zit de handballers van Aristos Amsterdam even helemaal niet mee. De ploeg van trainer/coach Maarten Roestenburg verloor zaterdagavond voor de competitie met 22-33 van Oosting M & R E&O. Door dit resultaat staat de Amsterdamse handbalploeg nu op de één na laatste plek in de Eredivisie. En dat met nog zeven speelrondes te gaan.

Zorgen

Niet de positionering op de ranglijst, wél de blessures binnen de selectie baart Aristos-trainer Maarten Roestenburg nog de meeste zorgen op dit moment. “We zitten al krap in de spelers door blessures, we missen al zes basisspelers en dan scheurt topspeler Jeroen zijn enkelbanden ook nog eens af van de week. Die ligt er nu vier tot zes weken uit. We zitten in een fase met veel tegenslagen en pech en dus mogen we blij zijn als we in de Eredivisie blijven. Het zou een wereldprestatie zijn. Als we compleet zijn kunnen we veel ploegen het lastig maken. Nu is de spoeling zo dun, tja dan wordt het lastig. Dit moment zijn we erg zwak.”

Evaluatie met de fysio

“Veel geblesseerde spelers gaan de komende tijd naar een specialist toe. Met al die blessures ga je natuurlijk evalueren. Dat heb ik zojuist gedaan met onze fysio. Heb ik te hard getraind? Zijn ze conditioneel niet sterk genoeg? Wij denken dat we niet te hard hebben getraind, maar als ik ongelijk heb ben ik de eerste die dat toegeeft”, laat een balende coach weten aan de andere kant van de telefoonlijn.

Remco Kensen

Zelfs assistent-trainer Remco Kensen werd afgelopen weekend opgeroepen en maakte met zijn optreden in Aristos 1 zijn debuut in de Eredivisie. “Remco heeft zich knap staande weten te houden voor zijn leeftijd. Het is toch lastig als je 39 bent. Hij speelde naar zijn kunnen en mogelijkheden en ik moet zeggen dat hij het goed heeft gedaan,“ aldus trainer/coach Maarten Roestenburg.

Aristos Amsterdam verliest en gaat zware weken tegemoet
Remco Kensen maakte op 39-jarige leeftijd zijn eredivisie debuut. Foto: Luc van Leeuwen

Bekerwedstrijd en komende competitieduels

Donderdag speelt Aristos voor de beker tegen Aalsmeer 2. Roestenburg: “Ik ga kijken wie er dan mee kunnen. Wie er beschikbaar zijn. Niet wie er op dit moment de beste zijn. Zo zit de vork nu even in de steel. Het is best lastig werken voor mij. Je wilt graag en dan zit het allemaal niet mee. Na Aalsmeer wacht de top-3. Lions, Houten en Hellas. Het zijn ook nog eens uitwedstrijden. Ik geef de moed niet op hoor, maar het worden wel zware weken.”

Verschil met de rest van de Eredivisie

De Amsterdamse handbalclub traint in tegenstelling tot de rest van de Eredivisie ‘maar’ drie keer in de week. Roestenburg: “De rest traint denk ik 4 a 5 keer in de week. De topploegen trainen zeker wel 5 keer in de week. Onze spelers hebben wel de mogelijkheid om in mijn sportschool gratis te trainen. En bij Aristos hebben we een krachthonk. We werken ook goed samen met de fysio.”

Aristos Amsterdam verliest en gaat zware weken tegemoet
De Aristos Ultras kunnen de aankomende weken een belangrijke rol spelen in strijd om lijfsbehoud van Aristos. Foto: Luc van Leeuwen

Met de auto naar uitwedstrijden

Aristos gaat per auto naar de uitwedstrijden. Soms zelfs helemaal naar Limburg. “We hebben drie spelers met leasewagens. We zijn dan dus relatief weinig kwijt qua kosten. Een bus behoort financieel niet tot de mogelijkheden.”

“Ik ben erg met deze club bezig alleen is het soms om moedeloos van te worden. Ik probeer de kar te blijven trekken alhoewel dat soms wel lastig is met zoveel tegenwind. Een paar nieuwe sponsoren zouden trouwens ook meer dan welkom zijn. We ontvangen ze met open armen”, besluit de bevlogen Aristos-trainer het telefonische gesprek met VTA.

Door: Rik Verkaik

Vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Roestenburg maakt comeback bij Aristos Amsterdam