Aristos Amsterdam begint warm te draaien voor nacompetitie
Het scorebord loog niet. Foto: Luc van Leeuwen

Aristos Amsterdam begint warm te draaien voor nacompetitie

De blauw/gele handbalformatie van oefenmeester Maarten Roestenburg begint langzaam warm te draaien voor de nacompetitie met als inzet handhaving in de Eredivisie. De Amsterdamse sportploeg speelde het afgelopen weekend tegen koploper Houten en deed dat niet eens onverdienstelijk. De ruststand was zelfs maar 15-11 en uiteindelijk stapte Aristos met 35-24 van het speelveld af.

Aristos was met 8 spelers naar de provincie Utrecht afgereisd. Acht spelers doordat tweede elftal spelers Remco Kensen en Rowin Krom samen met derde elftal speler Thijs Hartog bereid waren de helpende hand te bieden en zich beschikbaar stelde voor het vlaggenschip.

Vrije Tijd Amsterdam sprak met Remco Kensen over de tegenstander, de wedstrijd en het tweede team. “Houten is koploper en behoort tot de handbaltop 7 van Nederland. Zowel zij als wij, waren vooraf op de hoogte van het niveauverschil. Houten begon gezien dat feit niet in hun allersterkste opstelling. Desondanks hebben ze in de breedte genoeg kwaliteiten rondlopen. We wisten dat we sowieso fel van start moesten gaan.”

Kensen vervolgt: “Naast fel beginnen realiseerde we ons ook dat we meer kans zouden hebben. Ons spel resulteerde in een 15-11 stand waarmee we de rust in gingen. We hadden zelfs met zes goals meer naar de kleedkamer kunnen gaan, maar helaas werden er iets van zes open kansen niet verzilverd. In de kleedkamer waren we het met zijn allen eens dat die eerste helft tegen zo’n tegenstander een topprestatie was, en keken we uit naar de tweede helft. En dat, ondanks de gedachte die we in ons achterhoofd hadden, dat de tweede helft vaak minder is door spelerstekorten.

“Toch waren het wederom de wisselmogelijkheden die Aristos parten speelde. Houten gaf gas en binnen 5 minuten was de stand omgebogen. In de tweede helft hebben we onze huid zo duur mogelijk verkocht, maar waren niet meer tegen Houten opgewassen. Toch zijn we ze dankbaar dat ze ons lekker hebben laten handballen en er een leuke wedstrijd van hebben gemaakt”, aldus Remco Kensen.

“Terug kijkend op de wedstrijd trouwens nog even de complimenten voor Barry Klein alias Berry Beton. Vorig jaar had hij een ‘bijrol’ in de selectie doordat hij tweede keuze was als cirkelspeler. Dit jaar is deze speler echt onmisbaar. Het hele seizoen speelt hij elke wedstrijd 60 minuten. Hij is helemaal afgetraind, topfit en beschikt hij over een onuitputtelijke conditie. Barry haalt dit seizoen echt het maximale uit zijn spel en slaat geen training over. Dit soort spelers met zoveel inzet maken het voor Maarten Roestenburg als trainer/coach extra leuk om deze kleine groep constant training te geven. Barry is echt een voorbeeld voor iedere semi-topsporter.

Het team dat groeit en met nog 4 weken te gaan starten we met de nacompetitie. Zes wedstrijden winnen en dan staan we samen met de Ultra’s de handhaving te vieren. Dat is waar we nu met zijn allen voor gaan. Dit jonge team groeit nog steeds en lijkt steeds beter klaar te zijn voor de nacompetitie. De wedstrijd van vandaag werkte ook mee en zodoende gaan we met 100% vertrouwen straks de laatste en beslissende fase in.”

Sep Ouderland zette de lijntjes uit als coach bij Aristos 2

“Het tweede team speelde die avond op hetzelfde tijdstip als het eerste tegen een mede-degradatie kandidaat. Zodoende was dat duel erg belangrijk vandaar dat we de reserve bank van ons eerste team niet verder aan konden vullen. Leuk detail van deze wedstrijd is dat Sep Ouderland als coach fungeerde. Sep is nog steeds geblesseerd en zo zie je maar dat elk nadeel toch ook een voordeel kent.”

“Dit zegt iets over de clubcultuur en sfeer bij Aristos. De ‘Benjamin van de selectie’ coacht een team met ‘oude rotten’ en er is wederzijds respect. Dat duel werd trouwens met 32-29 gewonnen en daarmee heeft het tweede team een belangrijke stap gezet voor lijfsbehoud in de hoofdklasse! Het lijkt erop dat we uiteindelijk als Aristos-eenheid met twee teams handhaving gaan bewerkstelligen. Dat zou een mooie afsluiting zijn van beide competities”, laat de Aristos-Voorzitter ten slotte weten.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl