Rugbyers Ascrum nog een jaar op het hoogste podium
Ascrum - Waterland. Foto: SJM Photography

Ascrum nog een jaar op het hoogste podium

De Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum blijft ook volgend seizoen acteren op het hoogste podium. Vorig weekend werd de handhaving veilig gesteld. Het zaterdagtreffen tussen het eerste team van de studenten en RC Waterland resulteerde in een spannende wedstrijd. Deze werd verloren, maar Ascrum behaalde wel een bonuspunt, wat nodig was voor behoud in de ereklasse.

Het bonuspunt voor handhaving

Zaterdag 29 april werden de voorlaatste wedstrijden gespeeld in de nationale Plate competitie van Rugby Nederland, een Chique titel voor degradatiepoule. Waterland tegen Ascrum; beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en de wedstrijd werd beslecht in een 17 – 14 overwinning voor Waterland. Het bonuspunt wat wordt toegekend aan een team voor het drukken van vier trys, was voldoende om Ascrum veilig te stellen in de nationale ereklasse.

Laatste wedstrijd

Zaterdag 6 mei sloot ASCRUM het seizoen ook nog eens in stijl af. Thuis op Sportpark De Eendracht wonnen de Amsterdammers met 32-22 van Amstelveen.

Het tweede team van Ascrum

Het tweede team van de A.S.R.V. won zondag zeer overtuigend van RC Zwolle en bekroonde een mooi seizoen met het kampioenschap in de 2e klasse noord en heeft daarmee bewezen dat het thuis hoort in de eerste klasse. Ascrums tweede team moest de wedstrijd winnen en het bonuspunt pakken om gegarandeerd te zijn van het kampioenschap. De Amsterdammers speelden zoals ze nog nooit hadden gespeeld en Zwolle kreeg de ene na de andere try te verwerken. Zwolle was niet helemaal machteloos, de wedstrijd eindigde met 102 – 7.  Ascrum is Kampioen en promoveert naar de eerste klasse.

Foto credits: SJM Photography

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

ASRV Ascrum verliest thuis van lrc Diok
ASRV ascrum weet thuis wel te winnen
Ascrum klimt op ranglijst dankzij winst
Kort nieuws verlies ASRV Ascrum in Den Haag
ASRV Ascrum verliest derby in Amstelveen
Verlies rugbyploeg Ascrum Ereklasse
Rugby ereklasse A.S.R.V. Ascrum – RC The Hookers in beeld!
Kort nieuws: Verlies voor Ascrum in de Ereklasse

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam