Ascrum klimt op ranglijst dankzij winst

Ascrum klimt op ranglijst dankzij winst

De Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan op de ranglijst van de Ereklasse. Op Sportpark de Eendracht won Ascrum verdiend met 29-19.

Ereklasse is in Nederland het hoogste Rugbypodium

De Ereklasse is het hoogste podium qua competitierugby in Nederland. Vorig seizoen debuteerde Ascrum op het hoogste niveau en bungelde het vrijwel het hele seizoen onder aan de ranglijst. Ze wisten zich desondanks te handhaven.

Door de winst van zaterdagmiddag staat Ascrum nu 5e

Door de winst van zaterdagmiddag staat Ascrum nu op de 5e plek van de ranglijst in de Ereklasse. Volgende week gaat Ascrum op bezoek bij RC Waterland.

Eerste jaar op het hoogste niveau

Deze jaargang is de eerste dat het vlaggenschip van de rugby vereniging uitkomt op het allerhoogste rugbyniveau van Nederland. De rugbyclub bestaat voornamelijk uit heel veel studenten die niet uit Amsterdam komen maar wel op het hoogste niveau en bij een gezellige rugby vereniging willen spelen.

Zij hebben wel vrouwenteams

De buren van ASRC Ascrum spelen op hetzelfde terrein. De buren zijn AAC Rugbyclub. In tegenstelling tot Ascrum hebben zij wel vrouwenteams. Het vrouwenteam van AAC Rugbyclub speelt net als de mannen van Ascrum op het hoogste podium. De vrouwen van de buren doen vaak mee om de titel in de Ereklasse.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Al een kijkje genomen in onze dagagenda van 14 oktober 2017?

Gerelateerd artikel:

Ascrum weet thuis wel wat winnen is

Verlies voor rugbyploeg Ascrum in de Ereklasse 

Ascrum weet thuis wel te winnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here