Bastiaan van Schaick en leerlingen tijdens een masterclass. Foto via Style School ByDanie

“Style School ByDanie is de leukste school om alle ins en outs te leren op het gebied van styling of branding. Je leert van bekende namen uit de fashion en media industrie, krijgt de kans om meteen aan je netwerk te bouwen en je ontwikkelt tegelijkertijd ook nog eens je eigen portfolio. Met een heel team van de beste professionals uit het vak zorgen wij dat je meteen aan de slag kunt na je opleiding! Daarbij verzorgen we ook kortere cursussen van 11 tot 13 weken op het gebied van Fashion & Media Styling en Personal Styling”, vertelt Creative Director Annabelle Lemmen namens Style School ByDanie. Rik Verkaik van Vrije Tijd Amsterdam stelde een aantal vragen.

Wie is de organisatie achter Style School ByDanie?

“Het opleidingsinstituut is mede opgericht door Nederlands bekendste stylist en fashion ondernemer Danie Bles. Samen met onze docenten en experts uit de branche hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die continu inspeelt op de behoeften van de markt. De Style School ByDanie is daardoor steeds praktijkgericht, persoonlijk en creatief.”

Style School ByDanie is leukste school op gebied van styling en branding

Kunt u de locatie van de Style School eens toelichten?

“Wij zitten in het World Fashion Centre, het hart van de Amsterdamse Fashion wereld.”

Wie zijn de docenten bij Style School ByDanie?

“Allereerst krijgen de studenten les van Danie zelf en een heleboel bekende namen uit het vak. Denk aan Jetteke van Lexmond (Fashion editor Vogue), Kelly Huijsman (stylist Chantal Jansen) en Yara Michels (online ondernemer en influencer) and many more… Kortom allemaal topstylisten en fashion ondernemers. Naast de inhoudelijke lessen staat persoonlijke ontwikkeling bij ons centraal. Als je aan een loopbaan begint, is het van belang dat je goed kunt communiceren, je je sociaal weet op te stellen en dat je goed kunt samenwerken. Elke klas heeft daarom een eigen Student Counselor tot haar beschikking. Deze begeleidt intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten.”

Style School ByDanie is leukste school op gebied van styling en branding
Foto via School ByDanie

Welke vakken worden er gegeven?

“Bij de jaaropleiding krijg je twee dagen per week klassikaal les. In de ochtend staan de theoretische vakken op het programma zoals conceptontwikkeling, trend forecasting, textielkennis of communicatie. In de middag werk je aan praktijkprojecten voor vakken als fashion & media styling, personal styling, branding of event styling. Het is eigenlijk te veel om op te noemen! Dus neem vooral een kijkje op onze website voor meer informatie over het lesaanbod en bijbehorende programma.

De kortdurende cursussen zoals Personal styling, Fashion & Media styling zijn goed te combineren met een fulltimebaan. Ideaal als je bijvoorbeeld een carrièreswitch wilt maken of wilt kijken of de creatieve business iets voor je is.”

Cursus fashion styling shoot. Foto via Style School ByDanie

Gaat het alleen om styling of zijn er ook lessen voor het creatieve proces zoals het maken van kleding, mode-illustratie en mode-ontwerpen?

“We bieden veel meer dan styling alleen! Bij het creatieve proces komen tegenwoordig veel meer skills kijken. De fashion en media industrie groeit hard en heeft grote behoefte aan jonge creatieve allrounders. Daarom hebben we vorig jaar onze nieuwe masteropleiding ‘Creative Business’ gelanceerd. Het begint bij trends en forecasting. Kun je concepten ontwikkelen? Ben je in staat zelfstandig brand identities te ontwerpen? Bij ons leer je daarbij onder andere ook zelf vormgeving maken, een business case schrijven en een merkstrategie ontwikkelen.”

Student work.
Foto via Style School ByDanie

Lopen de studenten vanuit de opleiding ook stage en bij welke bedrijven?

“Wij ondersteunen studenten in het vinden van een stage. Het is echter geen vast onderdeel van de opleidingen.”

Voor wie is de Style School bedoeld?

“Voor iedereen, jong én oud, die graag creatief aan de slag wil bij merken, media, bedrijven en personalities. Vind je het leuk om deze te begeleiden bij het creëren van een eigen imago en merkverhaal, word je enthousiast van conceptontwikkeling, brand identity of het ontwikkelen van campagnes? Kom dan snel een keertje langs!”

In welke richtingen vinden de afgestudeerden werk?

“Van Fashion brands en media tot reclamebureaus en bij eigen ondernemingen, onze afgestudeerden zijn breed inzetbaar. Circa 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashionbranche op diverse functies bij bedrijven als Vogue, Glamour, Grazia, Marie Claire, &C, Bijenkorf, Zalando, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Maison365, Amsterdam Fashion Week, The Voice of Holland, Goede Tijden Slechte Tijden en bij diverse tv-productie bedrijven als assistent van bekende stylisten en influencers.”

Springen er ook talenten uit en worden die extra begeleidt?

“Jazeker! Elke jaar worden we opnieuw verrast door talent dat bij ons binnenkomt. Het is onze missie om studenten en cursisten uit te dagen om uit zijn of haar comfortzone te stappen. Because out of your comfortzone is where the magic happens! Het is mooi om te zien als een student zijn/haar unieke talent ontdekt.”

Portfolio student work allround fashion stylling. Foto via Style School ByDanie

Zijn er ook vakken voor het starten van een eigen onderneming?

“Leuk dat je het vraagt! Onze gloednieuwe opleiding ‘Branding & Business’ en het tweede jaar van onze masteropleiding ‘Creative Business’ zijn bij uitstek geschikt voor het starten van een eigen onderneming. Gedurende de opleiding kun je werken aan alle stappen die hiervoor nodig zijn zoals onder andere het schrijven van een business case, ontwerpen van je logo en huisstijl, je maakt een website en je start met het ontwerpen van je social media strategie.”

Cursus fashion styling shoot. Foto via Style School ByDanie

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Aandacht maakt alles mooier! We zijn ontzettend trots op wat we de afgelopen vijf jaar hebben neergezet. Met onze persoonlijke onderwijsvisie en praktische aanpak hebben we de afgelopen jaren tal van studenten en cursisten ondersteund op hun creatieve pad. En het mooie is…we zijn nog lang niet klaar. We lopen over van ideeën! Samen met onze docenten en gastdocenten gaan we de komende tijd verder werken aan nieuwe producten. Dus, stay tuned en volg ons op Instagram of Facebook”, laat Creative Director Annabelle Lemmen ten slotte namens Style School ByDanie weten.

Lees ook: Het verhaal achter Muzielschool Amsterdam Noord