Sneakerness strijkt op 1 en 2 juni neer in Amsterdam

Sneakerness strijkt op 1 en 2 juni neer in Amsterdam
Credits: Sneakerness

Sneakerness strijkt op 1 en 2 juni neer in Amsterdam

Sneakerness, het grootste sneaker event van Europa, komt in het weekend van 1 juni naar de Kromhouthal in Amsterdam. Alle fashion- en sneakerliefhebbers kunnen hier weer hun hart ophalen. Niet alleen de meest zeldzame en klassieke sneaker modellen zijn hier te koop, ook de lifestyle daaromheen wordt in de spotlight gezet.

Zo zijn er verschillende exposities en worden de laatste trends besproken in een talkshow. Dit jaar is er naast een kapper en een tattoo-shop ook een booth waar je je eigen ‘one of a kind’ horloge kan ontwerpen. Dames worden in de watten gelegd met een nail bar, visagiste en een haarstylist.

Ook kids hoeven zich niet te vervelen in een eigen corner, zodat de ouders met een gerust hart op zoek kunnen naar een nieuw paar. Nieuw dit jaar is de ‘drop-off point’ van officiële partner StockX; hier laat je de waarde van je exclusieve paartje bepalen en kan je je direct laten uitbetalen.

De rol van designers zoals Kanye West

Sneakerness is met locaties in o.a. Milaan, Londen en Parijs inmiddels uitgegroeid tot dé streetwear hotspot van Europa. Het aantal bezoekers stijgt elk jaar, van jong tot oud. Ook brengt de organisatie elk jaar weer de nieuwste trends naar voren. Vorig jaar was dat het customizen van je eigen sneakers, dit jaar ligt de focus op de rol van de designer.

“Sneakermerken gaan steeds vaker langlopende samenwerkingen aan met vooruitstrevende ontwerpers. Virgil Abloh, Tom Sachs en Kanye West zorgen voor een ongekend succes van de sneakers die zij ontwerpen en bepalen de trends van nu. Ze herinterpreteren bestaande modellen, maken gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen en komen zo tot zeer onconventionele ontwerpen. Hiermee weten ze een groot publiek aan te spreken zowel binnen als buiten de sneakerscene.

Uiteraard zullen deze, vaak zeer exclusieve, sneakers te zien en te koop zijn op Sneakerness. Daarnaast zullen we ook aandacht besteden aan de rol van Nederlandse ontwerpers in de sneakerindustrie.”

Sneakerness vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni in de Kromhouthal.

vrijetijdamsterdam.nl