Opening Modemuze in de OBA
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Opening Modemuze in de OBA

Na de succesvolle editie van vorig jaar komt Modemuze met een nieuwe tentoonstelling: Modemuze@OBA: Innovation van 18 mei t/m 2 september 2018 te zien in de OBA. Van historische kleding tot hedendaagse outfits van jonge ontwerpers: vijftien musea en vier verzamelaars kozen voorwerpen en verhalen binnen het thema innovatie.

“Een verrassende expositie mét een uitgebreid en divers evenementenprogramma”, aldus de organisatie van het fashion evenement.

“Speciaal voor deze gelegenheid nodigden de internationale mode community MAFB en Modemuze een nieuwe generatie ontwerpers uit om zich te laten inspireren door museale mode- en kostuumcollectie om zo tot nieuwe creaties te komen.

Rits, drukknoop of stretchmateriaal: vernieuwing in de mode zit vaak in details. Soms heeft iemand op het juiste moment het juiste idee en verandert daarmee de mode en ons kleedgedrag. We staan er niet vaak bij stil, maar katoen, felle kleuren en in de toekomst ook 3D-printen zijn niet meer weg te denken uit onze kledingkast”, aldus de organisatie van het mode-event.

Tijdens de tentoonstelling zullen er verschillende events plaatsvinden, waarbij modekennis en -inspiratie binnen de Modemuze-community centraal staan.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u weleens een kijkje genomen in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam?