Louis Vuitton's 'Legendary Trunks The Exhibition'
Beurs van Berlage. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Louis Vuitton’s ‘Legendary Trunks The Exhibition’

Woensdag 6 december vindt in de Beurs van Berlage ‘Legendary Trunks the Exhibition’ plaats. Deze tentoonstelling wordt een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt.

Unieke expositie

Deze unieke expositie vervoert bezoekers naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw, toen baanbrekende innovaties in het transport nieuwe grenzen openden voor verkenning. Louis Vuitton-trunks creëerden een nieuw paradigma voor het vervoer van bezittingen.

Avontuur en Elegantie

Door de opmerkelijk bewerkte objecten van Vuitton worden boeiende verhalen verteld: verhalen over ongekend avontuur en elegantie; van formidabele persoonlijkheden, en van een moderniteit die opwindend was in zijn nieuwheid, complexiteit en snelheid.

Louis Vuitton

Louis Vuitton Malletier, door de meeste mensen afgekort tot Louis Vuitton, is een Frans label dat koffers, tassen, accessoires en kleding vervaardigt en opgericht is in 1854 toen de ambachtsman zich in Parijs ging specialiseren in het maken van koffers, handtassen en accessoires.

De tentoonstelling in de Beurs van Berlage start op 6 december en duurt tot 18 februari 2018.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden dit artikel ook interessant:

De Nieuwe Liefde: Culturele toe-eigening