LaDress heeft de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven
Op de foto Simone van Trojen, moeder van twee tieners Beau en Lise en de drijvende kracht achter modelabel LaDress.

LaDress heeft de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven

‘Jurkje als metafoor voor empowerment’

LaDress oprichter, Simone van Trojen, ziet ‘haar’ jurkje als metafoor voor empowerment. Zij en haar medewerkers hebben de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven. “Als je je zeker voelt over je presentatie, is het makkelijker om je weg te vinden en je dromen waar te maken”, aldus Simone van Trojen.

Simone van Trojen (47) is moeder van twee tieners Beau en Lise. Na het afronden van haar rechtenstudie en een aantal jaar gewerkt te hebben als corporate executive, startte ze een persoonlijke zoektocht naar dat ene multifunctionele, elegante jurkje dat ’s ochtends zoveel gepieker overbodig maakt. Die zoektocht vormde de start van een prachtige loopbaan waarvoor zij helemaal geschapen bleek.

In korte tijd was de energieke vrouw de drijvende kracht achter het succes van het volwaardige modelabel LaDress. Simone: “Ik ben in de auto gestapt en heb net zo lang gezocht totdat ik het jurkje kon creëren wat ik voor ogen had. Een jurkje waarin je er niet alleen geweldig uitziet, maar waarin je je ook altijd en overal fantastisch voelt – of je nu naar kantoor gaat, een feestje hebt of geniet van het weekend of een vakantie.”

LaDress: kleding waarin je er niet alleen geweldig uitziet, maar waarin je je ook altijd en overal fantastisch voelt, op kantoor, een feestje, in het weekend of tijdens je vakantie.

In april van dit jaar werd Simone verkozen tot één van de Inspiring Fifty, de meest inspirerende techvrouwen van ons land en dit jaar staat ze in TheNextWomen 100, de lijst van de meest succesvolle vrouwelijke ondernemers. Deze prachtige vermeldingen geven wel aan dat zij, met behulp van het perfecte jurkje, haar ambitie, empowerment of women, weet waar te maken.

Al vanaf het begin manifesteerde het modemerk zich als voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sinds 2014 is het label lid van de Fairwear Foundation. Simone: “LaDress bezit geen eigen productiefaciliteiten, maar werkt vanaf de start samen met zeer ervaren Europese ateliers die onze passie voor het maken van mooie producten delen. Op dit moment zijn onze producten voornamelijk afkomstig uit ateliers in Roemenië, Bulgarije en Italië die we vaak bezoeken. De goede vertrouwensband met onze leveranciers heeft onze hoogste prioriteit. Alleen zo kunnen wij continuïteit in de kwaliteit, uitstraling en levering van onze collecties garanderen. We controleren constant om er zeker van te zijn dat onze partners volgens onze normen werken en we voelen ons verantwoordelijk dat de arbeidsomstandigheden van de werknemers binnen onze supply chain, zijn volgens onze standaarden.”

Het LaDress team bestaat uit jonge, toegewijde mensen die proberen hun vaardigheden optimaal te ontwikkelen en hun creatieve talenten te maximaliseren. “Om ons gemeenschappelijke doel te kunnen bereiken – het opbouwen van een duurzame, succesvolle onderneming en “to empower women” – werken we samen op een harmonieuze manier, met ruimte voor groei en plezier”, vertelt Simone enthousiast.

LaDress heeft de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven

LaDress is online bereikbaar, zeven dagen lang en 24 uur per dag via ladress.com, voor vrouwen die vandaag de dag zoveel rollen tegelijk vervullen en dagelijks niet al te veel tijd willen verliezen aan de vraag wat ze nu weer eens aan zal trekken. LaDress besteedde veel tijd aan een uitdagende website omdat ze dit heel belangrijk vinden. Simone: “De website is voor ons heel belangrijk. Van onze klanten ontvangen we veel feedback op onze website, daar zijn we onze klanten zeer dankbaar voor. Nieuwe feedback is overigens altijd erg welkom.”

Simone vervolgt “We hebben drie extra lijnen opgezet: LaDress Couture, LaDress Girls en LaDress Balance. De LaDress Girls collectie gaat van maat 110/116 tot en met 170/176. Deze lijn is er voor stoere meisjes die de wereld willen ontdekken, avonturen met vriendinnen willen beleven. Meisjes die zorgeloos dromen over de toekomst. LaDress is voor iedere vrouw, voor iedere gelegenheid. Tijdloos en leeftijdloos. LaDress Balance is onze home, yoga en sportcollectie, gemaakt voor de vrouw die er ook thuis en tijdens een work-out op haar best uit wil zien. Comfortable & flattering. LaDress Couture is onze meest exclusieve lijn, getekend door couturier Frans Hoogendoorn. Ogenschijnlijk eenvoudig maar eindeloos elegant, ideaal om zakelijk of naar een bijzondere gelegenheid te dragen.”

LaDress heeft de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven
La Dress Girls: voor stoere meisjes die de wereld willen ontdekken.

Boutique in de Negen Straatjes

In 2016 is de eerste Brand Boutique LaDress in Amsterdam geopend in de Negen Straatjes. In een fijne atmosfeer kunnen liefhebbers alle jurkjes van hun dromen passen. “We geven met liefde persoonlijk stijladvies en helpen de mensen graag bij het vinden van de juiste vorm, kleur en maat. Onlangs werd een prachtige rozenstruik rond onze Brand Boutique in Amsterdam geplaatst” vertelt Simone ons vol trots.

LaDress heeft de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven
De prachtige rozenstruik rond de Brand Boutique in de Negen Straatjes.

Inmiddels zijn er winkels in diverse plekken in Nederland en volgens planning komen er binnen nu en drie jaar ook in andere Europese steden winkels bij. Naast dit alles is er ook een door het land reizende pop-up store van LaDress Boutique.

LaDress heeft de ambitie om vrouwen zelfvertrouwen te geven
De La Dress Boutique in Den Haag.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

We schreven onlangs ook een artikel over Vogue. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam