H&M creëert jurk van plastic afval uit zeewater

H&M creëert jurk van plastic afval uit zeewater
H&M creëert jurk van plastic afval uit zeewater Een beter milieu begint bij jezelf. En tegenwoordig ook bij H&M. Het kledingmerk komt op de proppen met een duurzame kleding collectie voor het milieu en mode bewuste mens. Op 20 april lanceert de Zweedse keten een duurzame collectie.

H&M creëert jurk van plastic afval uit zeewater

Een beter milieu begint bij jezelf. En tegenwoordig ook bij H&M. Het kledingmerk komt op de proppen met een duurzame kleding collectie voor het milieu en mode bewuste mens. Op 20 april lanceert de Zweedse keten een duurzame collectie.

Saillant detail: het is uit zee gevist 

De nieuwe kledinglijn zal een gerecycleerd polyester van plastic afval bevatten. Saillant detail: het is uit de zee gevist. Het Zweedse modehuis wil hiermee bijdragen aan een betere wereld door te laten zien dat milieuvriendelijke kleding ook gewoon heel erg mooi kan zijn.

De gewraakte trui was onderdeel van een nieuwe collectie 

H&M kon wel wat positief nieuws gebruiken. De modeketen plaatste onlangs op hun website een foto met daarop een zwart jongetje die een trui droeg met de tekst ‘coolest monkey in the jungle’. De gewraakte trui was onderdeel van een nieuwe collectie. Er ontstonden hevige protesten en er werden door demonstranten in de wereld zelfs schade aangebracht aan winkelinventaris. Toen heeft H&M de foto direct verwijderd en haar excuses aangeboden.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Oude pand Forever 21 wordt gereed gemaakt voor komst Uniqlo

Hoogtepunten dag 3 London Fashion Week 

London Fashion Week in volle gang 

Laatste dag New York Fashion Week 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here