Gerrit Rietveld Academie presenteert Fashion Show 2019

Gerrit Rietveld Academie presenteert Fashion Show 2019
Fashion show 2019 vindt bijna plaats in Amsterdam.

Gerrit Rietveld Academie presenteert Fashion Show 2019

AMSTERDAM – Op zaterdag 8 juni 2019 presenteert de afdeling Mode van de Gerrit Rietveld Academie Fashion Show 2019, met daarin de afstudeercollecties van een nieuwe lichting ontwerpers en een selectie uit het werk van eerste- en tweedejaars modestudenten. De locatie dit jaar is het leegstaande Tripolis-complex van Aldo van Eyck, gelegen aan de rand van de Zuidas.

Fashion Show 2019 presenteert de resultaten van de persoonlijke en experimentele leerprocessen van de mode afstudeerders van dit jaar: Laetitzia Campbell, Erika Jonasson, Karis Lindelien, Mika Perlmutter, Bodil Ouédraogo, Krystian Sokolowski en Emma Tornsteinrud. Zij bieden uitdagende visies op het medium mode met gevoel voor het hedendaagse en het vooruitziende. Ze verhouden zich tot hun diverse culturele achtergronden en bevragen de Westerse realiteit en identiteit. Opvallend is dat ze durven te ontsnappen aan het vastomlijnde en op een intuïtieve manier te werk gaan.

De afstudeershow geldt als een belangrijk platform voor de nieuwe lichting ontwerpers die aan het begin staan van een (internationale) carrière en tijdens Fashion Show 2019 voor het eerst hun collectie tonen voor een groot publiek. Dit jaar is het opmerkelijke Tripolis-complex, wat tijdelijk wordt geprogrammeerd door temp. Zuid, de uitverkoren locatie van dit evenement. Het door Aldo van Eyck ontworpen kantoorcomplex met zijn iconische torens en zijn bloemvormige, open ruimtes, is beeldbepalend voor de Zuidas. Kaarten voor Fashion Show 2019 zijn nu verkrijgbaar via www.rietveldacademie.nl/fashionshow.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Prins Bernie’s Formule 1-spectakel in Amsterdam beach vergroot problemen voor de stad