Galajurk kopen in Amsterdam? Hier ga je sowieso slagen!

Wil jij een galajurk kopen in Amsterdam? Vrije Tijd Amsterdam heeft een overzicht gemaakt van winkels waar je sowieso gaat slagen! Zo kun jij ongetwijfeld een galajurk kopen in Amsterdam!

West, centrum, nieuw-west

Amsterdam-West

La Peri Bruidsmode & Galajurken

Bij deze winkel op het Bos en Lommerplein is het mogelijk om een galajurk te kopen. In het winkelgebied Bos en Lommerplein tref je vele verschillende winkels. Naast kledingzaakjes zijn er verse snacks te verkrijgen en kun je er boodschappen in de supermarkt doen. Er is een zeer divers aanbod van allerlei winkels. Op het plein is zelfs een sportschool aanwezig. De supermarkten die zich hier bevinden zijn van de Albert Heijn en Vomar.

Bereikbaarheid

Amsterdammers kunnen lekker op de fiets springen. Daarnaast is het plein ook met de auto of openbaar vervoer goed te bereiken. Er kan geparkeerd worden in een overdekte parkeergarage. Deze garage heet Q-park Parkeergarage Bos en Lommer. Deze parkeergarage ligt aan de ringweg A10. Dit is afslag S104. Deze parkeerplek heeft iets minder dan 600 parkeerplaatsen.

Reis je per openbaar vervoer? Dan kun je het beste uitstappen bij Bus-/tramhalte Bos en Lommerplein. Voor het meest actuele reisadvies is het raadzaam om een kijkje te nemen via 9292.nl.

Galajurk kopen in Amsterdam? Hier ga je sowieso slagen!
Foto credits: La Peri Bruidsmode En Galajurken

Adres: Bos en Lommerplein 67-69

Amsterdam-Centrum

Robin Uitgaansmode

Bij Robin Uitgaansmode vind je galajurken voor speciale gelegenheden. Klanten zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de winkel. Robin Uitgaansmode heeft een enorme collectie met galajurken.

Het bedrijf stelt dat je bij hen de ideale jurk kunt vinden. Deze past volgens Robin Uitgaansmode bij jouw figuur, persoonlijkheid en budget. “Als je hier een jurk koopt zal je zelfverzekerd en stralend verschijnen op een huwelijk, gala of andere feestelijke gelegenheid”, is te lezen op de website van Robin Uitgaansmode.

Ligging

De winkel is gelegen in de Amstelstraat. Dit is in het centrum van Amsterdam. Deze shop bevindt zich op 1 minuut fietsen vanaf het Rembrandtplein. Op dit plein zijn vele horecagelegenheden, waar je je kunt vermaken.

Bereikbaarheid

Je kunt Robin Uitgaansmode op verschillende manieren bereiken. Mensen in de stad wandelen of fietsen het makkelijkste naar deze shop. Op het Rembrandtplein stoppen diverse trams. Je kunt bijvoorbeeld parkeren bij Q-Park Waterlooplein. Deze parkeergarage ligt op 8 minuten lopen vanaf het Rembrandtplein.

Adres: Amstelstraat 23

Laura Dols

Is het tijd om een galajurk te kopen in Amsterdam? Dan is het een goede optie een bezoekje te brengen aan Laura Dols. Hier vind je een grote collectie glitter & glamour, uit Hollywood geïmporteerde gala- en cocktailjurken. Bij deze winkel zijn ze gespecialiseerd in 50er jaren kleding en accessoires, unieke jurken, hoeden, schoenen en tassen.

Bij Laura Dols zijn de vintage items origineel. Van ieder product hebben ze maar één exemplaar. Soms komt het voor dat je jouw droomjurk vindt, maar deze net niet de goede maat heeft. Dan hoef je hier niet in paniek te raken. Er wordt namelijk gewerkt met professionele coupeuses.

Deze professionals maken je jurk helemaal op maat zodat je deze goed past. De coupeuses staan ook open voor andere ideeën. Mocht je een goed idee hebben kun je dit altijd met hen overleggen. De coupeuses zijn iedere vrijdag en zaterdag in de winkel aanwezig.

De 9 Straatjes

Laura Dols bevindt zich in ‘De 9 Straatjes’ in Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit ‘buurtje’ uit negen verschillende straatjes. In dit stukje Amsterdam zijn meerdere leuke winkels gevestigd. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden voor een kopje koffie, lunch, een biertje of diner.

Bereikbaarheid

Deze winkel is het beste lopend of per fiets bereikbaar. Kom je niet uit Amsterdam? Dan is de shop ook prima per openbaar vervoer te bereiken. Het beste kun je dan een route uitstippelen via de officiële openbaar vervoer reisinformatie sites. Als je per auto reist kun je je auto bijvoorbeeld parkeren bij Q-Park Amsterdam Centraal.

Adres: Wolvenstraat 7

Amsterdam-Nieuw West

Modelux

Nesla Toprak is de drijvende kracht achter Modelux. Zij heeft een passie voor bruidsmode en avondmode. De klant staat hier hoog in het vaandel. Als je iets specifieks zoekt denken ze graag met je mee. Op het moment van schrijven bestaat deze shop bijna 18 jaar.

Je kunt hier een jurk uitkiezen in de winkel of via de website. Als je dit via de website doet kun je vervolgens een pasafspraak maken. Een jurk kan aangepast worden of je kan een eigen ontwerp aanleveren. De levertijd bedraagt zes weken. Je doet een aanbetaling van 50 euro. Als je niet tevreden bent dan krijg je je aanbetaling terug. Vervolgens kun je de jurk afhalen.

De eigenaresse wordt bijgestaan door een team van stagiaires. Op de website is te lezen dat ze zeer gemotiveerd zijn. Ze willen je graag ondersteuning bieden zodat je een bijzondere dag zult hebben. Kwaliteit en service staan centraal bij deze winkel. Ze zien het als een mooie eer als jij hier je bruidsjurk koopt. Er worden gratis stoombehandelingen aangeboden voor avondjurken en bruidsjurken.

Ligging

De Burgemeester de Vlugtlaan ligt in Nieuw-West. Hij loopt van de Bos en Lommerweg naar de Haarlemmerweg en grenst aan Plein ’40-’45. De straat werd in 1952 vernoemd naar Willem de Vlugt, burgemeester van Amsterdam van 1921 tot 1941, toen hij na de Februaristaking uit zijn functie werd gezet.

Bereikbaarheid

Amsterdammers adviseren we deze winkel op de tweewieler of lopend te bezoeken. Er zijn eveneens genoeg mogelijkheden om per openbaar vervoer te komen. Parkeren aan de Burgemeester de Vlugtlaan, en in de achterliggende woonwijken is OP HET MOMENT VAN SCHRIJVEN gratis voor maximaal twee uur. Let op het instellen van de blauwe parkeerschijf! Voor € 1 per dag is het mogelijk om op loopafstand te parkeren in de parkeergarage aan de Willem Kraanstraat.

Adres: Burgemeester de Vlugtlaan 21

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam