FREITAG ontwerpt tas voor Brompton-vouwfiets
Foto via FREITAG

De tassenfabrikant FREITAG uit Zürich en de in Londen gevestigde pionier op het gebied van vouwfietsen Brompton hebben nogal wat gemeen: beiden houden zich bezig met re-cycling. Nu hebben de twee merken de koppen bij elkaar gestoken om te werken aan een stedelijke oplossing.

Ze zijn erin geslaagd een geheel nieuwe draai te geven aan twee alledaagse voorwerpen: tassen en fietsen. De twee wereldwijde marktleiders kwamen samen om de rugzak een nieuwe draai te geven. Resultaat: hij klikt nu op de voorkant van een Brompton-vouwfiets, waar hij past en net zo perfect functioneert als op zijn meer gebruikelijke plaats, namelijk op je rug.

Over FREITAG 
Sinds 1993 heeft FREITAG nieuw leven ingeblazen in gebruikte vrachtwagenzeilen als functionele, waterafstotende tassen en accessoires voor individualisten op de fiets. Het bedrijf, gevestigd in Zürich, denkt en handelt in cycli, en fietsen zijn FREITAG’s favoriete manier om je te verplaatsen.

Over Brompton
Sinds 1975 geeft Brompton stadsfietsers meer ruimte in hun huis en de vrijheid om hun dagelijkse woon-werkverkeer met de fiets of het openbaar vervoer te doen. De pioniers van de vouwfiets zijn niet alleen thuis in Londen, maar laten nog steeds elk frame in eigen huis maken door bekwame en volledig gekwalificeerde ‘brazers’.