Fashion: Amsterdam Denim Days 2017
Denham winkel in De 9 Straatjes. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Fashion: Amsterdam Denim Days 2017

Door: Rik Verkaik

Met de lente op komst is het voor Amsterdam weer de tijd om het internationaal gerenommeerde Denim Festival welkom te heten. Van 17 tot en met 23 april staan voor het vierde jaar op rij de Amsterdam Denim Days op het Westergasfabriekterrein op het programma. Deze dagen zijn voor fashion liefhebbers, verzamelaars en topontwerpers vanuit de hele wereld de ‘crème de la crème’ als het om Denim producten gaat.

Blueprint Festival, een tweedaagse Denim happening

Tijdens het mode-event vindt op 21 en 22 april het Blueprint Festival plaats. Het Blueprint Festival, dat groeit met het jaar, verwelkomt de merken Tommy Hilfiger, Denham, Calvin Klein Jeans, Nudie Jeans Co., Lee, Kings of Indigo en Wrangler en er zullen nog meer toonaangevende bedrijven aanwezig zijn. Tijdens deze tweedaagse happening kunnen Denim liefhebbers terecht voor workshops, vintage en trends op de huidige Denim markt.

De 9 Straatjes. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

City center programma

Voor de ultieme Denim shop ervaring kun je van 17 tot en met 23 april een wandeling maken in ‘De 9 Straatjes’ en het gebied rondom de Kalverstraat. De Amsterdamse Denim winkels vieren de Denim Days met presentaties, tentoonstellingen en verschillende aanbiedingen.

De Berenstraat. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Kingpins show en Transformers seminar

Op 19 en 20 april staat alleen voor genodigden, in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek, de Kingpins show gepland voor fashion professionals uit de Denim industrie. De dag erna, op 21 april, staat een ‘Transformers seminar’ op het programma, waar gediscussieerd kan worden over innovatie en duurzaamheid van de Denim productie.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd artikel:

Modefabriek – Scheuren in broekspatten