ETQ introduceert dit voorjaar drie nieuwe materialen
Foto via ETQ

Amsterdam-based sneakermerk ETQ wil een van de pioniers zijn in haar vakgebied op het gebied van duurzame productie en verkoop. Ook dit voorjaar komt het Amsterdamse label met een collectie die comfort, stijl én duurzaamheid combineert, door drie nieuwe, duurzame materialen te introduceren.

Econyl

ETQ is zich bewust van de milieu-uitdagingen in haar vakgebied en wil graag deel van de oplossing uitmaken. Dit betekent dat het Amsterdam-based merk nauw samenwerkt met partners en leveranciers die grenzen verleggen in het combineren van luxe en duurzaamheid. De nieuwe LT01 Knitted biedt een premium sneaker met een volledig gerecycled bovenwerk. Dit bovenwerk is gemaakt van ECONYL®. Het garen is gemaakt van afgedankte visnetten en ander nylonafval, geregenereerd tot premium nylon.

Tencel

De LT01 is de luxueuze interpretatie van het klassieke tennissilhouet. De schoen heeft een premium gebreid bovenwerk van TENCEL™ Lyocell-vezels van de Oostenrijkse Lenzing Group, deze vezels zijn gemaakt van houtpulp uit duurzame bossen en met lage milieu-impact geproduceerd. De vegan voering is een op microvezel alternatief van leer en de zool is een TPU-cupzool, een extreem duurzaam alternatief voor rubber.

Vegea®

Een premium sneaker wordt gedefinieerd door het leer dat gebruikt is. Dus wanneer het om de visie van ETQ gaat over luxury sneakers, is dit hét flagship model: de vegan laather LT 01. De coating is gemaakt bij Vegea in Italië, van gerecyclede rauwe materialen zoals plantaardige oliën en natuurlijke vezels uit de agro-industrie. Vegea® werkt samen met een distilleerderij in Noord-Italië die wijn-afval van lokale wijnboeren verzamelt. Hier haalt het bedrijf de alcohol uit wijnafval voor ‘Grappa’ (traditionele Italiaanse after-dunner likeur). Hierna droogt Vegea® het overgebleven afval om degraderen tegen te gaan. In samenwerking met een Europees bio-polymeren bedrijf heeft Vegea® een plant-based verbinding gemaakt. Deze verbinding gaat naar een coatingfabriek, waar het op textiel verwerkt wordt. Het resultaat is een plant-based leersoort die voelt en draagt als premium kalfsleer.

De sneakers zijn te verkrijgen via etq-amsterdam.com of in bij een ETQ verkoop locatie.

VTA Fashion 

vrijetijdamsterdam.nl