Een leuke Amsterdenim route door Amsterdam
Douwe Bob. Fotocredits: @janfillem @baubeles

Vrije Tijd Amsterdam is fan van het echte Amsterdamse kledingmerk Amsterdenim, waarvan Douwe Bob één van de trotse eigenaren is. Amsterdenim is gevestigd in Amsterdam-Noord en verkoopt een ‘stukje Amsterdam’ in de vorm van premium denim. Amsterdenim produceert op authentieke wijze stoere kleding zoals T-shirts, truien, jassen, accessoires en boxershorts.

Die authenticiteit speelt ook een grote rol bij de winkels die Amsterdenim producten verkopen. Het zijn echte jeans en herenmode speciaalzaken, veelal weidewinkels gerund door lokale Amsterdamse ondernemers. In de winkels staan persoonlijke aandacht en service hoog in het vaandel.

Het betreft winkels die hun klanten kennen en productkennis hebben. Weidewinkels zijn veelal grotere zaken waar men kan parkeren, goede koffie schenkt en waar men voor zowel een pak als een casual outfit terecht kan.

Tegenwoordig wordt kleding veelal online gekocht maar wat is er nou leuker om de stad in te duiken en in een fysieke winkel je producten te passen en te kopen? Speciaal voor de mensen die het leuk vinden om te shoppen en interesse hebben voor authentieke producten hebben we een leuke Amsterdenim route door Amsterdam gemaakt.

MClassics

Sinds de opening van het winkelcentrum Magna Plaza in 1992, is deze winkel een begrip in Amsterdam geworden. In deze winkel verkopen ze producten van de volgende merken: MClassics, Amsterdenim, Camel Active, SCR, Alan Red, Marlboro Original leren jacks, AM leren jack, Josh armbanden, Mc Alson en Alpenleder tassen.

Magna Plaza ligt in hartje Amsterdam. Je bent hier slechts één straat verwijderd van De Dam, het Koninklijk Paleis en De Nieuwe kerk.

MClassics - Magna Plaza
Foto credits: MClassics – Magna Plaza

Nieuwezijds Voorburgwal 182, 1012 SJ Amsterdam

Het Werkmanspaleis

Bij deze jeansspecialist kun je kleding kopen van merken zoals Amsterdenim, Levi’s Jeans en Lee Jeans. Je kunt de producten van Het Werkmanspaleis fysiek in de winkel kopen, maar ook online via de webshop bestellen.

De Nieuwendijk is een echte winkelstraat in het centrum. De straat verbindt de Amsterdamse Dam met de Haarlemmerstraat en loopt vrijwel evenwijdig aan het Damrak en de Nieuwezijds Voorburgwal in de richting van het Centraal Station.

Een leuke Amsterdenim route door Amsterdam
Foto credits: Het Werkmanspaleis

Nieuwendijk 47, 1012 MB Amsterdam

Behind the Pines

Behind The Pines is de plek waar je voor al je snowboard, surf, streetwear en outdoor gear terecht kunt. Dit is een locatie waar je een perfecte espresso kunt drinken terwijl je wacht op die nieuwe Danner boots die je al een tijdje op het oog hebt.

De winkel is gelegen in de bruisende Pijp. Hier zijn vele leuke kleine boutique-winkels, cafés en leuke restaurants te vinden.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceintuurbaan 248, 1072 GG Amsterdam

Jacob Amsterdam

Jacob Amsterdam is hét adres voor cashmere pakken, jasjes, handgemaakte shirts, jeans, schoenen en een heleboel andere mooie dingen.

Deze winkel bevindt zich in de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam Oud-Zuid. In dit prachtige stukje Oud-Zuid zijn er verschillende mooie zaakjes te vinden.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jacob Obrechtstraat 19, 1071 KD Amsterdam

Denim City Store

In Denim City in De Hallen komen kennis, innovatie en professionals uit de denimwereld samen. Naast een uitgebreid archief bestaande uit bijzondere ontwerpen en publicaties over jeans, vind je hier een denimwerkplaats die ruimte biedt aan studenten van de verschillende Amsterdamse jeans-opleidingen.

Ook bevindt zich hier een upcycling-bedrijf. Met als motto ‘re-use, repair & recycle’, doen studenten en andere vaklieden reparaties en maken ze van oude jeans te gekke nieuwe producten. Dus kom langs, kijk rond, doe inspiratie op en misschien vind je wel de perfecte spijkerbroek.

Foto credits: Denim City Store

Hannie Dankbaarpassage 22, 1053 RT Amsterdam

Rusty Gold Motorshop

Rusty Gold Motorshop is een winkel op de Overtoom in Amsterdam. Je kunt hier onder andere stoere motorkleding, accessoires en helmen kopen.

De Overtoom is een straat in het stadsdeel West in Amsterdam, tussen de Stadhouderskade en de Amstelveenseweg. In de straat zijn nog meer winkels, cafés en restaurants te vinden. Rusty Gold Motorshop ligt dichtbij het Amsterdamse Vondelpark.

Foto credits: Rusty Gold Motorshop

Overtoom 487, 1054 LG Amsterdam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam