Denim en Amsterdam zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden
Photocredits: Amsterdam Denim Days

Denim en Amsterdam zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden

Denim en Amsterdam zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Denim wordt gebruikt bij de kledingsoorten Spijkerbroek, Sneakers, Laarzen, Schoenen, maatpakken, zwemkleding, shirts, shorts, capribroek, tuinbroek, rokken, jurken, hoeden en jassen. Maar, er zijn ook diverse Denim accessoires waaronder tassen, portemonnees, sieraden en riemen.

Een groot aantal Denim winkels in Amsterdam

Onze hoofdstad heeft een groot aantal winkels die kleding van de bijzonder sterke, gekeperde en katoenen stof verkopen en aangezien Denim zo ontzettend populair is in de stad wordt er jaarlijks een speciaal Denim festival georganiseerd.

Een gerenommeerd kleding festival

Dat festival heet de Amsterdam Denim Days en is een internationaal gerenommeerd kleding festival. De dagen zijn voor fashionliefhebbers, verzamelaars en topontwerpers de ‘crème de la crème’ als het om Denim producten gaat.

Tijdens het event vindt het Blue Print festival plaats

Tijdens het mode event vindt het Blue Print festival plaats. Dat mode event verwelkomt jaarlijks toonaangevende merken. Naast het event, dat op één locatie plaatsvindt, worden er op diverse plekken in de stad verscheidende denim activiteiten georganiseerd. Tijdens de Amsterdam Denim Days kunnen er diverse workshops en seminars bezocht worden.

Denim aanbod in Amsterdam

Het meeste Denim aanbod is te vinden in de 9 straatjes in Amsterdam maar Denim is bijvoorbeeld ook te verkrijgen bij diverse winkels in het centrum van Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl