De beste jassentrends in Amsterdam
Flickr.com

De beste jassentrends in Amsterdam

Wil je helemaal met de mode meelopen in Amsterdam, dan dien je je te verdiepen in de beste jassentrends in Amsterdam. Amsterdam is één van dé modesteden van de wereld. Zo wordt er jaarlijks de Amsterdam Fashion Week gehouden.

Veel van deze jassen komen weer terug in het straatbeeld. Lisanne Ploeger van jas.nl spreekt de laatste trends met ons door.
Soorten jassen

Als je een stoere jas wilt, kun je beter voor een leren jas met bontkraag gaan. Deze wordt veel gedragen door mensen die een stoer imago neer willen zetten. Vaak wordt zo’n jas gecombineerd met loafers schoenen. Maar als je een jas wil die vriendelijkheid en rust uitstraalt, kun je beter kiezen voor een andere jas.

Faux Fur

Tijdens de 2018 editie van de Amsterdam Fashion Week gaven Le Café Noir en Jenneskens samen een modeshow. Deze modeshow werd goed bezocht. De ontwerpers staan bekend om de vrolijke ontwerpen en moderne kijk op trends op straat. Daarbij worden ook underground looks gecombineerd.

“Een van de jassen die meteen opviel was een jas die gedragen werd aan het begin van de show: de lila faux fur jas. Faux fur is een soort nepbont, gemaakt van materialen zonder dat daarbij dierlijke materialen zijn gemaakt. De vrolijke kleur lila viel erg op”, zegt Ploeger. Bovendien is het een soort coat die je gemakkelijk kunt dragen in seizoenen tussen de winter en de lente. Als je een meer stijlvolle jas wilt, kun je kiezen voor een mantel.

Jassen met glans

Ook helemaal in: jassen met lakleer. Volgens de website Jas.nl wordt lakleer weer helemaal een trend. Met name het glanzende effect zorgt ervoor dat alle ogen op de jas gericht zijn. Dergelijke jassen zijn er in verschillende soorten; bijvoorbeeld als trenchcoat met laklaag, wat zorgt voor een meer futuristische look. Ben je sportiever, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een metallic puffer jack.

Oversized jassen

Lekker warm in de herfst en de winter zijn de oversized jassen. Ze bieden genoeg ruimte om warme kleren onder de jas te dragen. Bijvoorbeeld een vest of een dikke trui, een longsleeve en een hemd. Het is allemaal tegelijk mogelijk. “Eigenlijk ideaal voor mensen die het snel koud hebben. Helemaal trendy zijn de jassen waarbij de schouders breder in de jas lijken”, stelt Ploeger.

Oversized jassen werden een paar jaar geleden al heel positief ontvangen tijdens de Amsterdam Fashion Week. Zo zat stylist Fred van Leer op de eerste rij. “Best een leuke anekdote, want Van Leer wilde per se een donkere moderne trenchcoat hebben. Hij vond het mooi, omdat de jas wijd over het model heen viel”, lacht Ploeger. Tegen het Algemeen Dagblad zei de bekende stylist later dat het ‘allemaal om volume gaat’. Van Leer zijn visie klopte; jaren later is de oversized jas nog steeds een geliefde, moderne jas.

Regenjassen

Nergens regent het zo vaak als in Nederland. Omdat Amsterdam redelijk dicht bij de kust ligt, kunnen we veel regen verwachten. Een regenjas is dan ook ideaal. “Het mooie van de regenjassen die we in Amsterdam zien, is dat ze best trendy zijn. Vaak worden regenjassen vermeden omdat ze er suf uit zien. Er zijn verschillende merken die sterk en duurzaam zijn. Daarmee steel je gewoon de show en hoef je je niet te schamen dat je een regenjas draagt.”, legt de eigenaar van Jas.nl uit.

Een jas met volume

Een andere jas die volume uitstraalt, is de puffer jacket. Deze wordt vooral door dames gedragen. Een puffer jacket is warm en comfortabel. “We zien echt steeds meer Amsterdammers voor zo’n jas kiezen. Het is een ware trend. Het maakt niet uit of je een minder opvallende tint als zwart kiest, of een felgroene kleur. Alles mag.”

vrijetijdamsterdam.nl