Modeduo Puck & Hans
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Modeduo Puck & Hans in de etalage

Deze zomer staat er in het Amsterdam Museum een bijzondere tentoonstelling over mode-iconen Puck & Hans op het programma.  In de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 maakten Puck & Hans furore in Amsterdam.  Het duo werd geroemd om hun exclusieve ontwerpen en spetterende shows in bijvoorbeeld het Vondelpark en Artis. Daarnaast zijn ze inspiratiebronnen voor ontwerpers van nu zoals Viktor & Rolf en Bas Kosters.

Op het gebied van etaleren zijn Puck & Hans ware pioniers. Hun winkel aan het Rokin was een concept store ‘avant la lettre’, een groot schouwspel waar men in de stad letterlijk voor omfietste.

Met kunstzinnige decorstukken en excentrieke etalagepoppen vertelde elke etalage een eigen verhaal. In het kader van de tentoonstelling ‘Puck & Hans – couture locale’ heeft het Amsterdam Museum het befaamde duo uitgenodigd nog één keer een etalage te maken, uitbundiger dan ooit.

Waarom is de steun van het Amsterdams publiek nodig?

De installatie wordt ingericht in de Regentenkamer van het Amsterdam Museum, een historisch interieur en de meest bijzondere ruimte van het gebouw. De Regentenkamer doet herinneren aan de vroegere functie van het gebouw van het Amsterdam Museum: het Burgerweeshuis. In de Gouden Eeuw kwamen hier de bestuurders van het weeshuis samen. De tentoonstelling over Puck & Hans is niet compleet zonder deze kunstzinnige installatie! Om dit te kunnen realiseren komt er veel bij kijken.