Ben je op zoek naar Denim in Amsterdam?
De Denham Flagship Store in Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar Denim in Amsterdam? De hoofdstad en Denim zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vrije Tijd Amsterdam selecteerde een aantal Denim winkels in Amsterdam, waar je best eens een bezoekje aan kunt brengen.

Voordat we een aantal winkels benoemen is het leuk om een aantal dingen over Denim te weten. Denim, ook wel spijkerstof, is een weefsel in keperbinding en wordt veel gebruikt voor kleding. Het is een speciale sterke, gekeperde katoenen stof. De Bluejeans heeft haar naam te danken aan de blauwe kleurstof indigo en de Franse benaming Bleu de Gênes.

Denim wordt onder andere gebruikt voor kledingsoorten zoals de spijkerbroek, shorts, jassen, sneakers en shorts. Er worden eveneens Denim accessoires gemaakt zoals tassen, portemonnees, riemen en zilveren sieraden met accenten van Denim.

Denham Flagship Store

De Denham Flagship Store is een kledingwinkel in Amsterdam. In deze shop die is gelegen in de Hobbemastraat kun je allerlei denim producten kopen. De winkel ligt om de hoek van de befaamde P.C. Hoofstraat.

Je kunt een bezoekje aan deze Denham Flagship Store makkelijk combineren met een activiteit in Amsterdam. Zo bevind je je binnen een minuutje lopen in het beroemde Amsterdamse Museumkwartier.

De belangrijke culturele instellingen rondom het groene Museumplein vormen het middelpunt van het Museumkwartier. Enkele befaamde musea die in het gebied zijn gelegen zijn het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Moco Museum en het Van Gogh Museum.

Adres: Hobbemastraat 6-8, 1071 ZA Amsterdam

Nudie Jeans Repair Shop

Het kan leuk zijn om een bezoekje te brengen aan de Nudie Jeans Repair Shop. Deze winkel opende haar deuren in het najaar van 2017 en ze bieden een grote selectie aan tweedehands jeans. Als je meer wilt weten kun je natuurlijk het beste zelf een bezoekje aan de winkel brengen.

Deze winkel bevindt zich in De 9 Straatjes in Amsterdam. Om precies te zijn ligt de kledingzaak op de hoek van de Hartenstraat en Herengracht, direct aan de Amsterdamse grachten. De 9 Straatjes is een winkelgebied in Amsterdam-Centrum. De straatjes verbinden de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel met elkaar.

Adres: Hartenstraat 2, 1016 CB Amsterdam

Denim City Ams

De Denim City Ams bevindt zich in De Hallen Amsterdam. Deze locatie heeft meerdere functies. Het is niet alleen een kledingwinkel in Amsterdam. Denim City Ams wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als academie, lab en atelier.

De Hallen is een cultureel centrum in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West, met een bibliotheek, theater, bioscoop, horeca, tv-studio’s en ambachtencentrum.

Adres: Hannie Dankbaarpassage 22, 1053 RT Amsterdam

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam