Mooi fashion modellennieuws voor de zestienjarige Raphael Bouman uit Amsterdam Zuid. De Amsterdamse jongeling zit in de finale van één van de grootste modellenwedstrijden wereldwijd: Top Model Europe. Raphael is één van de geselecteerden die mag meedoen tijdens de grote finale die zal plaats vinden op 16 februari in Brussel, de Europese hoofdstad. “Ik hoop dit jaar de race te winnen zodat ik mijn dromen waar kan maken. Als je droomt over iets dat je heel graag wilt worden en zijn dan is alles mogelijk! Alles kan! Maar je moet erin geloven zeg ik altijd en nooit opgeven! Werk je er naar toe met vallen en opstaan, en uiteindelijk zal je je doel bereiken”, aldus de ambitieuze fashionliefhebber uit Amsterdam-Zuid.

Mooie uitzichten na finale

Raphael doet mee in de categorie fashion model. De andere categorieën tijdens de finale zijn fotomodel en sportmodel. Er hadden zich 25.000 mensen aangemeld en er zijn slechts 25 deelnemers per categorie geselecteerd. Winnaars van vorige edities zijn daarna gevraagd om fashionshow en fotoshoots te doen voor bekende merken zoals Dolce & Gabbana, Cartier, Versace, Jean Paul Gaultier, Alexander MQueen, Mac MCADAM en Vogue.

Honderd procent inzet

Het Amsterdamse model volgt momenteel een opleiding ROC detailhandel en in zijn vrije tijd volgt hij een opleiding camera-acteren en doet hij als edel figurant mee aan commercials. “Ik streef en werk hard om een fashion model te worden. In deze race heb ik ook heel streng op mijn voeding gelet en keihard getraind om er top uit te zien. Je moet er veel voor over hebben, maar ik ben avontuurlijk ingesteld en ga er voor de volle honderd procent voor”, laat Raphaël Bouman ten slotte enthousiast vooruitkijkend naar de grote finale weten.

Geschreven door:

Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl