Mooie Noten 2021
Foto via Mooie Noten

Wat was het een geweldige avond in de Vondelkerk afgelopen zaterdag 12 juni tijdens de finale van Mooie Noten 2021! Zes acts streden om de felbegeerde beker en niemand minder dan Melle ging er met de winst vandoor! Ook won hij o.a. een waarde cheque van Dijkman Muziek, een photoshoot van Richard Tas Photography en een optreden op Festival The Brave. Naast Melle hebben we kunnen genieten van optredens van PESCA, KY., Marta Arpini, Leah Rye en Koolstrae. Tot slot was er een gastoptreden van Amsterdamse Popprijs 2019 winnaar Ben Forte.

Tijdens deze prachtige avond, die volledig live is uitgezonden op het YouTube-kanaal van Mooie Noten, mochten voor het eerst vijftig bezoekers aanwezig zijn. In de Vondelkerk hebben deze geluksvogels kunnen genieten van een spetterende finale. Kortom: een geweldige avond! Wil jij deze op je gemak eens terugkijken? Dat kan via onderstaand YouTube fragment.

Dé Amsterdamse popsongcompetitie

Mooie Noten 2021 is dé Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie.

Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen. Zo hebben onze deelnemers de laatste jaren in o.a. Paradiso Amsterdam, Vondelpark Openluchttheater en De Rooie Bioscoop gespeeld.

GRAP

GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en optredens. Eerdere winnaars zijn onder andere Susann., Meis, Eelke Ankersmit, Pitou en Lucas Hamming. Onder de oud-deelnemers horen onder meer Case Mayfield, Laura Sjin en Midas.

GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van de GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities (Wanted, De Amsterdamse Popprijs en Mooie Noten), showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.