Voorrondes Amsterdamse Popprijs 2022 weer van start

Er wordt weer gestart met de voorrondes van de Amsterdamse Popprijs 2022! Van 8 t/m 19 september spelen er 30 bands, verdeeld over vijf voorrondes op verschillende locaties in de stad.

De deelnemers krijgen ieder twintig minuten om zich te presenteren. Elke voorronde levert een winnaar op, de overige zeven plaatsen voor de halve finale worden verdeeld door middel van wildcards. Twaalf halvefinalisten strijden uiteindelijk op 16 en 25 oktober in Paradiso om zes finale plaatsen. De finale vindt plaats op 19 november in de Melkweg in Amsterdam.

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs voegt zich in een rij met oud winnaars waaronder Marathon, Ben Forte, WIES, Tape Toy en The Great Communicators. Daarnaast gaat de winnende band naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque voor Dijkman Muziek, studiotijd bij Studio peggy51, een photoshoot door Richard Tas Photography, repetitietijd bij de Q-Factory en meer.

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. Met haar vijfentwintig edities is de ‘Popprijs’ een instituut geworden. De competitie geeft bands de kans om zich te presenteren aan publiek, media, muziekindustrie en om te spelen op gerenommeerde podia in Amsterdam. Voor vele deelnemers bleek de Popprijs bovendien een springplank naar een succesvolle carrière. Winnaars zijn onder andere Marathon, Ben Forte, WIES, TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Great Communicators en Yori Swart.