Volkshotel verandert voor één dag in pop-up bioscoop
Artwork van Anne van den Boogaard

Op zondag 20 maart keert Short Movie Sunday voor een derde keer terug naar Volkshotel. Voor deze gelegenheid transformeert Volkshotel voor één dag in een filmhuis met maar liefst 7 verdiepingen. 18 hotelkamers, 3 zalen, Doka en Canvas worden omgetoverd tot intieme filmzalen. Het programma met korte films is samengesteld door Omroep Zwart, Broedplaats VKG, Kriterion, Shortcutz en Cineville.

Als bezoeker van Short Movie Sunday ben je vrij om je door het hele gebouw te bewegen. Overal zijn korte films te vinden. Je kunt afdalen naar sound bar Doka, de lift pakken naar Klein Canvas op de zevende verdieping of ronddwalen op vier verschillende verdiepingen, waar de deuren van hotelkamers openstaan.

Het programma biedt ruimte aan jonge filmmakers, maar ook gevestigde namen komen aan bod. Het filmaanbod loopt uiteen van korte documentaires tot zinderende liefdesverhalen en van animatiefilms tot horror.

Praktische info

Het filmprogramma start zondagmiddag 20 maart vanaf 15:00 uur. Eindtijd is 21:00 uur. Tickets zijn in de voorverkoop en aan de deur €12,50 euro (mensen met een Cinevillepas krijgen 50% korting). Met het ticket heb je toegang tot alle korte films die worden vertoond op de dag. Alle films zijn voor 18 jaar en ouder en indien aangeboden Engels ondertiteld. Tussendoor is er ruimte om wat te eten en drinken in de lobby Werkplaats of restaurant Canvas.

Voor wie wil blijven slapen is er het speciale POPCORN-pakket, waarmee je naast je overnachting gratis toegang krijgt tot Short Movie Sunday plus popcorn.

Kaarten winnen

En we hebben leuk nieuws! Van het Volkshotel mogen we twee gratis kaarten weggeven aan de trouwe volgers van Vrije Tijd Amsterdam. Dinsdagavond staat er een winactie op het Instragram-account van VTA. Breng dus een bezoekje om kans te maken op de gratis tickets!