Vijf toffe clubs in Amsterdam om te bezoeken
Foto credits: Pexels.com

Als we het nachtleven in Amsterdam in één woord zouden moeten beschrijven, dan zouden we het woord EPIC gebruiken. Een club kan een avond maken of breken, afhankelijk van hoe goed het is. Daarom dachten we dat we je konden helpen het selectieproces gemakkelijker te maken. Hieronder zijn diverse fantastische clubs in Amsterdam genoemd waar je een geweldige sfeer zult vinden! Met een beetje geluk ben jij hier aan het feesten, terwijl je huishoudelijke hulp Amsterdam je huis schoonmaakt…

Chicago Social Club

Deze club met twee verdiepingen bevindt zich in de drukte van het Amsterdamse Leidseplein, een perfecte locatie voor bar-hoppen en een waanzinnig avondje uit. De sfeer is hier leuk en intiem met geweldige feesten die plaatsvinden op de meeste donderdagen, vrijdagen en zaterdagen (en een fatsoenlijke dansvloer). Niet zo’n clubber? Dan is Chicago Social Club ook zeer geschikt voor een borrel. Ze serveren hier heerlijke cocktails aan de bar, die de meeste dagen van de week tot laat open is. Verschillende kamers bieden verschillende muziek en de gezellige sfeer maakt het een plaatselijke favoriet.

Melkweg

Dit is een populaire locatie voor livemuziek midden in het Amsterdamse nachtleven op het Leidseplein. De clubavonden zijn erg leuk en bieden het beste op het gebied van electro – probeer de Techno Tuesday’s waar de lokale bevolking en toeristen wekelijks samenkomen om te ravotten en zich onder te dompelen in de Nederlandse undergroundmuziekscene. Melkweg organiseert ook live-acts en dj’s – evenals festivals! Hier kun je genieten van fantastische muziek terwijl je helper huishoudelijke ondersteuning biedt in je woning.

Paradiso

Een geweldige locatie voor livemuziek in Amsterdam. Je moet proberen een optreden in Paradiso te zien terwijl je in de stad bent. Het geluidssysteem is moordend, de sfeer is elektrisch en de artiesten die er spelen variëren van bekende bands tot meer underground acts. Zeker een paradijs voor muziekliefhebbers. Een van de beste dingen van Paradiso is dat het niet enorm is, dus het voelt heel intiem aan – je staat dicht bij de artiesten op het podium en het maakt de hele ervaring veel beter. De locatie bevindt zich ook in een prachtige 18e-eeuwse historische kerk. Kijk wat er te beleven valt in Paradiso terwijl je op de Dam bent.

Bitterzoet

Bitterzoet is een echt hippe locatie in de Spuistraat, een coole wijk in Amsterdam vol met straatkunst. Met allerlei soorten muziek, van hiphop tot reggae, zijn de clubavonden echt de moeite waard om uit te proberen om getuige te zijn van een serieus goede, gemakkelijke sfeer (en de geweldige glas-in-loodramen). Bovendien zijn er geweldige dj’s en alternatieve livebands en soloartiesten in een kleine, gezellige omgeving. Drankjes zijn er voor een redelijke prijs.

AIR Amsterdam

AIR Amsterdam is een epische nachtclub met 5 funky bars en een dansvloer met meerdere verdiepingen. Het is altijd gevuld met toffe mensen (en ook zo’n diverse mix). Als je van elektronische muziek en house houdt, dan zul je het hier geweldig vinden – maar ze hebben ook Hip Hop- en R&B-avonden, dus het is een club die geschikt is voor alle smaken. Met een geweldig geluidssysteem en gast-dj’s, zorgt ervoor dat je controleert wat er te doen is als je in de stad bent.