Uitverkochte jubileumeditie AMF tijdens ADE 2022
Foto credits: AMF

Alle kaarten voor AMF, dat tijdens het Amsterdam Dance Event plaatsvindt, zijn officieel uitverkocht. 35.000 dancefans, waarvan 65% buitenlandse bezoeker, verzamelen op zaterdag 22 oktober in de Johan Cruijff ArenA om optredens van o.a. Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Afrojack b2b met Nicky Romero te aanschouwen. Daarnaast vindt ook de jaarlijkse DJ Mag Top 100-ceremonie plaats tijdens AMF en wordt ’s werelds nieuwe #1 DJ bekend gemaakt.

“Komende editie belooft extra speciaal te worden, omdat we ons 10-jarig jubileum vieren. Dat we nu al volledig uitverkocht zijn is voor ons dé kers op de taart, na een paar pittige jaren. Daarnaast zijn we enorm blij om te zien dat meer dan de helft van de bezoekers muziekliefhebbers uit het buitenland zijn. Het is de eerste AMF-editie die we weer op volle kracht kunnen draaien; een bomvolle arena is toch waarvoor we het doen. Het samenbrengen van duizenden feestgangers en DJ’s die zichtbaar genieten van de muziek blijft bijzonder. Daar is in ieder geval niks aan veranderd sinds de eerste editie in 2012“, aldus Allan Hardenberg, oprichter en directeur van festivalorganisator ALDA.

De allergrootste namen binnen de dance

In het afgelopen decennium is AMF uitgegroeid tot hét festival dat elke dance-fan bezoekt tijdens het Amsterdam Dance Event. Het evenement is wereldberoemd vanwege de indrukwekkende productie, locatie en ongeëvenaarde line-ups. AMF heeft de grootste namen binnen de dance welkom mogen heten de afgelopen jaren, van Martin Garrix en Armin van Buuren tot The Chainsmokers en Alesso. De tiende editie dit jaar zal een eerbetoon zijn aan voorgaand doorslaand succes en een vooruitblik op wat AMF het volgende decennia in petto heeft, een editie om niet te missen dus.

De Top 100-lijst

Een van de meest spraakmakende momenten van het jaar is ongetwijfeld de jaarlijkse grote onthulling van de Top 100-lijst van DJ Mag. De ceremonie was een goede toevoeging aan de show en verzamelde een cult-achtige aanhang onder dance fans die graag wilden weten wie de kroon zal pakken. Eerdere winnaars zijn onder meer Martin Garrix, David Guetta, Hardwell en Tiësto, die het afgelopen decennium allemaal op het AMF-podium hebben gestaan. Tiësto, Martin Garrix en Armin van Buuren, allen onderdeel van de 2022 line-up, grepen in totaal 11 keer de kroon. De DJ Mag Top 100 heeft een belangrijke rol gespeeld bij het naar de voorgrond brengen van verschillende DJ’s in de wereldwijde muziekscene, waarbij veel van de vorige winnaars nu ook in de popmuziek bovenaan de hitlijsten staan.

Eerder open met speciaal optreden

Dit jaar opent AMF eerder haar deuren voor een exclusieve pre-show set van Afrojack’s techno alias Kapuchon, om een select deel van het publiek een extra uur feest te geven. Ook dit jaar wordt de show gelivestreamd via AMF.TV, de digitale editie in 2020 werd door maar liefst 7 miljoen mensen van over de hele wereld bekeken.