The Greanery heropent hét duurzame pop up restaurant
Foto credits: © Niels de Vries

Het duurzame pop up restaurant The Greanery heropent op vrijdag 3 december in het Transformatorhuis. Deze locatie ligt op het Westergasterrein. Onder het mom: ‘eindelijk weer iets te vieren’, belooft het restaurant van 3 tot en met 29 december een totaalervaring te bieden die per geserveerde gang compleet verandert, met behulp van onder andere 360 graden videomapping, acts, entertainment en muziek.

Vanaf 24 september wordt de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam tijdelijk omgetoverd tot The Greanery. Op die manier opende in 2020 het persbericht over de opening van The Greanery. De coronamaatregelen gooiden roet in het eten maar door de enorme vraag is het restaurant weer terug op in het Westerpark.

Totaalervaring

De restaurant-ervaring is open voor zowel consumenten als bedrijven. Bezoekers krijgen een totaalconcept. Ze hoeven zich vanaf de entree nergens meer druk over te maken. Het tijdelijke restaurant, werkt met drie bijzondere doelstellingen. The Greanery werkt louter met lokale producten, waardoor de voedselketen vrijwel wordt geëlimineerd. Daarnaast wordt zonder afval gewerkt en is de eerste editie al emissievrij. Tenslotte moet het restaurant over vijf jaar energie regenererend zijn.

Initiatiefnemers Clayton Fredrik en Atakan Akardere lieten het idee van The Greanery niet los en keren van 3 tot en met 29 december terug. Dit doen ze met mogelijkheden voor consumenten om te reserveren op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond, terwijl op andere avonden ook groepsarrangementen mogelijk zijn. Daarnaast is The Greanery geopend voor publiek tijdens de Kerstdagen.

Restaurant van de toekomst

Clayton Fredrik: “Ondanks dat we korter hebben kunnen draaien afgelopen jaar, hebben we daar al het nodige van kunnen leren en komen we daardoor nu al dichter bij ons doel.” Atakan Akardere vult aan: “We hebben nog steeds de ambitie om via steeds doorontwikkelde versies uiteindelijk binnen nu en vijf jaar uit te kunnen groeien naar het ‘Restaurant van de toekomst’, waarbij we nadrukkelijk ook naar andere iconische locaties buiten Amsterdam kijken.”

The Greanery is een reizend duurzaam pop up restaurant dat op innovatieve en baanbrekende manier wordt gerund, volledig op batterijen met in Amsterdam opgewekte groene energie. Bovendien gebeurt dit zonder verdere CO2-uitstoot. Daarnaast is er een grondstofplan en logistiek plan voor alle materialen ontwikkeld, om het streven van ‘zero waste’ te bewerkstelligen.

Groene omgeving

Het Transformatorhuis wordt voor de gelegenheid getransformeerd tot een groene omgeving, aan de hand van video-mapping. Bovendien is er een muzikale omlijsting met live achtergrondmuziek. In de hoofdstad is het thema dit jaar ‘Regions of Holland’, maar dit verandert per locatie.

The Greanery is van 3 tot en met 29 december op donderdag, vrijdag en zaterdag en daarnaast gedurende de Kerstdagen geopend. The Greanery is tevens beschikbaar als eventlocatie voor bedrijfs- en relatie-evenementen op de overige dagen. Reserveren is mogelijk via www.thegreanery.com.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting