Sound bar Doka stoomt nieuwe lichting producers klaar voor heropening clubs
Foto credits: Tom van Huisstede

Doka biedt vanaf 6 april de ‘Doka Music Production Sessions’ cursus aan. Tijdens dit 10-delige programma krijgt een nieuwe lichting producers de mogelijkheid om alles te leren over (elektronische) muziekproductie, opnemen, mixen en live optreden. Zo worden zij goed voorbereid voor het moment dat de Amsterdamse clubs weer open mogen.

Tien avonden lang wordt Doka getransformeerd tot een muziekproductie studio. De cursus is ingericht voor deelnemers op beginnend en gemiddeld niveau. Tijdens de sessies is er veel ruimte om praktijkervaring op te doen, en zowel te leren produceren met Ableton Live als met met hardware instrumenten. Daarnaast krijgen deelnemers speciale coaching sessies met producers uit de Broedplaats VKG studio (die net als Doka gevestigd zijn in de kelder van Volkshotel) zoals onder andere San Proper, Masalo & Kamma, Cinnaman, Darling, Tracey, Lauhaus en Marco Spaventi. Aan het einde van de cursus wordt er een uitvoering georganiseerd waar de muziek live wordt gepresenteerd in Doka. De cursus en het afsluitende event gaan alleen door als de maatregelen het toelaten.

Foto credits: Tom van Huisstede

Julien Chaptal
De cursus wordt gegeven door Doka associé Julien Chaptal, die meer dan 15 jaar ervaring heeft als muziekproductie leraar. Momenteel geeft hij les aan het Conservatorium in Haarlem en aan de School of House in Amsterdam. Julien: “Na 15 jaar lesgeven in Ableton Live en muziekproductie, heb ik gemerkt dat studenten het meeste leren door te jammen en samen te werken met anderen in de studio en klassikaal verband. Doka is wat dat betreft de perfecte locatie voor productie- en luistersessies. Ik streef ernaar om de ruimte volledig te benutten en om bij iedereen de meest creatieve ideeën naar boven te halen.”

Foto credits: Tom van Huisstede

Sound bar Doka
Na een grondige verbouwing in 2019, het optimaliseren van de akoestiek van de ruimte en het installeren van een top-of-the-line Danley Sound Labs geluidssysteem werd Doka omgedoopt tot ‘sound bar’; een ondergrondse en intieme plek waar de nacht, muziek en andere vormen van cultuur samenkomen. Het programma van Doka komt tot stand door samenwerkingen met Broedplaats VKG en artistiek talent binnen én buiten Amsterdam. Dit maakt Doka de huiskamer en het verlengstuk van DJ’s, kunstenaars, live bands en andere creatieven.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam