De Eurosongfestivalkoorts slaat nu ook toe in de klaslokalen op middelbare scholen in Nederland. In de missie om muziekeducatie in het Voortgezet Onderwijs een extra impuls te geven, verstrekt Buma Music Academy deze week gratis meespeelpartijen van het nummer ‘De Diepte’ van S10 aan alle middelbare scholen in Nederland.

Vanaf deze week kunnen (muziek/ckv) docenten aan middelbare scholen in heel Nederland voor hun leerlingen een gratis pakket opvragen met alle bladmuziek van onze songfestivalinzending. Een pakket met uitgeschreven partijen van het nummer ‘De Diepte’ voor zang, bas, gitaar, drums, toetsen, blazers en strijkers. Uitgesplitst naar drie niveaus van beginner tot gevorderd en geschikt om alleen uit te voeren, in groepjes of zelfs met de hele klas.

Actueel en urgent

Initiatiefnemer van deze actie is Buma Music Academy, een lesprogramma dat muziek- en ckv-lessen op middelbare scholen verrijkt met spannende content (video’s, opdrachten, workshops en lesinformatie), die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Met artiesten en bands die nu populair zijn op het schoolplein en met verrassende acties, die een individuele docent moeilijk zelf voor elkaar krijgt.

Initiatiefnemer en Buma Cultuur-directeur Frank Helmink: “Na twee jaar corona-ellende was het onze intentie om muziekeducatie weer een krachtige extra impuls te geven. Bijvoorbeeld met 24 artiesten, die het maakproces van hun nieuwe nummers via Buma Music Academy delen met jongeren. En nu dus met ‘De Diepte’ van S10. Een cadeau voor muziekdocenten en vooral voor leerlingen. Actueler en urgenter kan muziekonderwijs nauwelijks zijn.”

Vandaag besteld, vandaag in huis

Docenten op middelbare scholen die snel aan de slag willen met het nummer ‘De Diepte’ van S10 gaan vanaf vandaag naar www.bumamusicacademy.nl, plaatsen daar hun bestelling en ontvangen per omgaande het totale pakket in hun mailbox.  Het feest is daarmee nog niet afgelopen! Hebben leerlingen of de hele klas het nummer naar tevredenheid in de vingers? Dan is er de mogelijkheid om een filmpje van de uitvoering op te sturen naar Buma Music Academy en kans te maken op kaarten voor één van eindejaar-concerten met de tofste (pop)artiesten van dit moment. Video’s kunnen tot uiterlijk 31 mei gestuurd worden naar info@bumamusicacademy.nl.