Luisteraars aan de basis van Sublime Top 1000
Foto door Budgeron Bach via Pexels

Op maandag 25 oktober worden om 09.00 uur de stembussen geopend voor de Sublime Top 1000. Aan de hand van de stemmen van de luisteraars wordt de enige hitlijst met de 1000 allerbeste funk, soul en jazzplaten ooit gemaakt samengesteld. De stemperiode loopt tot en met dinsdag 2 november. De lijst wordt vervolgens tussen woensdag 3 en vrijdag 12 november uitgezonden op Sublime.

Hitlijst door luisteraars

Sublime brengt sinds vier jaar een hitlijst uit, samengesteld door de luisteraars. Dit jaar wordt de lengte van de lijst ter ere van het eerste lustrum verdubbeld. Daar waar bij voorgaande edities de lijst bestond uit 500 funk-, soul- en jazzplaten, start de lijst nu op 3 november met nummer 1000. De finale is op vrijdag 12 november. Deze finaledag wordt live uitgezonden op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13, een aantal gastpresentatoren zullen aanschuiven bij de dj’s van Sublime.

Greatest Songs of All Time

De Sublime Top 1000 is ongetwijfeld een feest der herkenning, want veel van de gekozen liedjes en artiesten zijn ook onderdeel van de door Rolling Stone samengestelde 500 Greatest Songs of All Time. Het magazine publiceerde afgelopen zomer een update van deze lijst en die laat zich bijna lezen als de playlist van Sublime. Respect van Aretha Franklin is bijvoorbeeld door Rolling Stone tot The greatest song of all time uitgeroepen en verder staan onder meer Sam Cooke en Marvin Gaye in de Top 10. De Top 50 bestaat uit meer dan een kwart funk, soul en jazz: van Michael Jackson tot The Temptations en van Prince tot Billie Holiday.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting