Jeangu Macrooy heeft goed gezongen en de act was lekker vrolijk en kleurrijk
Frits Huffnagel (links) en Sjoerd Knops alias zanger TIX (rechts) met de Songfestival trofee.

“Ik vond het optreden van Jeangu Macrooy enig. Hij heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. Goed gezongen. Ik vond de act lekker vrolijk en kleurrijk. Het was alleen jammer dat we geen punten kregen”, laat de altijd vrolijke Songfestival fan Sjoerd Knops een dag na de ‘grande finale’ van het Songfestival weten. VTA belde weer met de goedlachse barman van gay café Montmartre, aan de Halve Maansteeg in Amsterdam.

Knops vervolgt over Macrooy en de puntentelling: “Er zaten gewoon betere nummers tussen. Maar, ik had toch wel verwacht dat hij iets van stemmen had gekregen. Hij was in ieder geval niet de enige. Het is natuurlijk wel uniek dat van de zes landen die al zeker waren van een finale plek er vier op de laatste plek zijn geëindigd en de anderen zijn 1 en 2 geworden.

Qua smaakmakers vond ik San Marino goed. Maar op de een of andere manier kwam dat donderdag wel weer beter over. Malta moest al heel vroeg. Ik denk dat ze daarom een beetje achter zijn gebleven met de stemmen. Cyprus had ik hoger verwacht. Die zakte helaas ook weg. Ik had echt nooit verwacht dat Italië zou gaan winnen. Smaken verschillen nou eenmaal.”

Sjoerd Knops die zaterdagavond als lookalike van de Noorse zanger TIX, en samen met Songfestival fan Frits Huffnagel in Ahoy aanwezig was ten slotte: “Ik was samen met Frits en we hebben echt een geweldige tijd gehad. Frits was ook helemaal in zijn element. We hebben genoten van de liedjes en shows. We vonden het beide echt een grandioos spektakel. Een prachtig evenement waar we als Nederland echt trots op mogen zijn.”

PS Heb je ook al een kijkje genomen in ons blog over het Eurovisie Songfestival?