De Australische comedysensatie Hannah Gadsby geeft op 24 februari 2022 een optreden in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam. De splinternieuwe voorstelling is onderdeel van de Body Of Work wereldtour. In 2019 stond ze nog met haar show Douglas in een uitverkocht Carré. De kaartverkoop voor Body Of Work start 4 juni om 10:00 uur via Carré.

Gadsby brak definitief door bij het grote publiek met haar show en Netflix-special Nanette, die beschouwd wordt als een mijlpaal in de comedygeschiedenis. Daarmee werd ze in 2018 ineens een wereldwijde comedyster. Ze won een Emmy en een Peabody en de hele wereld lag aan haar voeten. Er dienden zich allerlei carrièremogelijkheden aan, maar Gadsby besloot te blijven doen waar ze zich het best bij voelt: stand-up comedy.

En dus tourde ze in 2019 met haar veelgeprezen voorstelling Douglas de wereld rond. Zo stond ze in dat jaar met deze voorstelling ook in een binnen no-time uitverkocht Carré. Met Douglas bewees Hannah Gadsby eens temeer dat ze een uniek artiest is met een geheel eigen kijk op de wereld. Ze is goudeerlijk, stelt zich kwetsbaar op, maar maakt tegelijkertijd geweldige grappen en schuwt niet het publiek uit te dagen na te denken over actuele maatschappelijke kwesties.

Nadat ook Douglas op Netflix verscheen was het 2020: tijd voor een nieuwe tour. En toen was er ineens een globale pandemie en zat Hannah in haar thuisland Australië te piekeren. Dat nadenken heeft geleid tot een nieuwe voorstelling, een nieuw “Body of Work”.

Aan het grote succes van Hannah Gadsby ging meer dan tien jaar vooraf, waarin ze over de hele wereld speelde en met name in Australië en de UK de zalen uitverkocht. Ook speelde ze een rol in de TV-serie Please Like Me, en ze hostte drie kunstdocumentaires die geïnspireerd zijn op haar lezingen die ze gaf bij collecties in grote kunstgalerijen. Gadsby is ook een schrijver: haar eerste boek verschijnt later dit jaar.

HANNAH GADSBY: BODY OF WORK
Donderdag 24 februari 2022
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 40,- (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/hannahgadsby
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 4 juni om 10.00u via www.carre.nl