Festivalorganisator ALDA: “Voor meerdaagse festivals na 1 september is snellere besluitvorming noodzakelijk, 13 augustus is te laat”
Foto credits: AMF

Festivalorganisator en promoter ALDA is teleurgesteld dat er, nu echt, een definitieve streep gaat door alle grote eendaagse festivals. En benadrukt dat een snelle besluitvorming over meerdaagse festivals na 1 september noodzakelijk is. Voor het meerdaagse A State Of Trance (ASOT), dat gepland staat voor het eerste weekend van september, is 13 augustus te laat. De duizendste ASOT-show van Armin van Buuren’s succesvolle trance concept verwacht vooralsnog 55.000 bezoekers verwacht in de Jaarbeurs in Utrecht.

Directeur en medeoprichter van ALDA, Allan Hardenberg over de situatie: “De afgelopen weken waren pittig vanwege het constant hollen of stilstaan, de vele onzekerheden en het niet kunnen beantwoorden van vragen van bezoekers, artiesten, leveranciers en andere partners. De zojuist bekend gemaakte beslissing is een ontzettend bittere pil, maar geeft ons deels duidelijkheid. Toch is er ook nog veel onzekerheid.”

De festivalorganisator eist dan ook snel meer duidelijkheid omtrent meerdaagse festivals. Allan: “Op 4 en 5 september verwachten wij 55.000 bezoekers uit verschillende landen, waarvan meer dan de helft buitenlandse bezoekers. Zij treffen voorbereidingen en maken kosten om erbij te zijn. Denk aan vluchten, hotels, vervoer etc. We ontvangen dagelijks veel vragen, maar antwoorden hebben we op dit moment niet.

Het kabinet is van plan op 13 augustus te laten weten wat de geldende maatregelen zullen zijn na 1 september. “Voor ons is dat simpelweg te laat. Wij hebben nu duidelijkheid nodig. Als Nederlandse organisatie, opererend op internationaal niveau, samenwerkend met DJ’s uit verschillende delen van de wereld. Hebben wij rekening te houden met onze internationale achterban. Ook zij verdienen duidelijkheid, voor hen is er meer tijd vereist om bepaalde keuzes en beslissingen te kunnen maken.” vervolgt Allan.

ALDA is aangesloten bij De Alliantie van Evenementenbouwers en steunt het kort geding van ID&T en ruim veertig aangesloten evenementenorganisaties om meer duidelijkheid af te dwingen voor evenementen zonder overnachting.

Over ALDA

ALDA is producent, conceptontwikkelaar en promotor van internationale elektronische muziek- en dj-concepten. Het bedrijf organiseert evenementen als AMF, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival en The Flying Dutch. Sinds 2018 bundelt ALDA krachten met Amerikaanse festival-gigant Insomniac. Samen brengen de twee vooraanstaande productiebedrijven de elektronische muziekscene naar een wereldwijd divers en breed publiek.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam