De winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2021 is...

Afgelopen vrijdag 11 maart was het eindelijk zo ver; de finale van de Amsterdamse Popprijs 2021. De finale werd door de toen geldende maatregelen meerdere keren verplaatst, maar uiteindelijk konden de zes geselecteerde acts na vijf voorrondes en twee halve finales eindelijk het podium van de Melkweg betreden Na een harde strijd ging Marathon er met de winst vandoor. De band onder leiding van Kay Koopmans won o.a. een waardecheque van Dijkman Muziek, een photoshoot van Richard Tas Photography, studio tijd bij Studio peggy51, een 10-rittenkaart voor de Q-Factory en zakelijk advies om ze verder op weg te helpen.

Volgens de jury was Marathon met kop en schouders winnaar van de avond: ‘Het had power, iets wat we twee jaar moesten missen. Ze kregen binnen drie noten de hele zaal mee. Het was een gelopen race.’ Naast Marathon traden SØCKS, Gooseking 3000, Nicolaas, FIEP en tiigre op. Dit eerste evenement van GRAP sinds de versoepelde maatregelen, was de perfecte opening voor wat er de rest op de agenda staat.

De Amsterdamse Popprijs wordt mogelijk gemaakt door Dijkman Muziek, Studio peggy 51, Q-Factory Amsterdam, Richard Tas Photography, POPnl, Gemeente Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.