Daphne Deckers maakt achtdelige podcast-serie Daphne op Donderdag
Daphne Deckers Foto credits: Yvette Kulkens

Daphne Deckers lanceert donderdag 12 mei de achtdelige podcastserie rondom het thema verandering: Daphne op Donderdag. In de eerste aflevering maakt presentatrice Paulien Huizinga haar opwachting. Zij spreekt onder meer over haar wedergeboorte als internationaal succesvol fotograaf. In de overige zeven afleveringen spreekt Daphne Deckers met achtereenvolgens Mart Visser, Tjarda Jansen, Claudia Straatmans, Dorenda van Dijken, Elles Nijkamp, Oren Schrijver en May-Britt Mobach.

Het idee voor Daphne op Donderdag werd geboren aan het einde van de laatste lockdown. Deckers: “Mensen stonden open voor verandering, hadden zin in vernieuwing. Dat kon een andere baan of een andere woonomgeving zijn, maar ook een andere kijk op zichzelf. Dit inspireerde mij om eens te gaan praten met creatieve, veelzijdige mensen die in hun leven allerlei veranderingen hadden doorgemaakt en hoe ze die hadden aangepakt en ervaren.”

Deckers vervolgt: “Het zijn interviews van een uur, dus we hebben ruim de tijd om een mooi, positief en optimistisch gesprek te voeren over iemands levensloop. Couturier Mart Visser praat bijvoorbeeld over zijn transformatie naar beeldend kunstenaar. Daarnaast sprak ik met Tjarda Jansen, die haar succesvolle modellenbureau aan de kant zette om met psychedelische paddenstoelen te gaan werken. Acteur Oren Schrijver licht zijn keuze een eigen Performer Agency te beginnen toe, gynaecoloog Dorenda van Dijken duikt in de grote verandering die de overgang heet en hoofdredacteur Claudia Straatmans praat over het veranderende imago van de 40+ vrouw. Dergelijke veranderingen intrigeren mij enorm.”

Daphne Deckers (1968) publiceerde 24 boeken, waaronder de verfilmde roman Alles is zoals het zou moeten zijn. Ook haar laatste roman Dubbel zes zal verfilmd gaan worden. Haar nieuwste columnbundel De zorgen zijn voor morgen is onlangs verschenen bij uitgeverij Podium.

Daphne op Donderdag is vanaf donderdag 12 mei te beluisteren via Spotify, iTunes en de website www.daphnedeckers.nl.