Amsterdam Dance Event kondigt data ADE 2022 en terugkeer conferentie aan
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het Amsterdam Dance Event (ADE) viert haar komende editie van 19 tot en met 23 oktober 2022. Naast het festival zal volgend jaar ook de toonaangevende zakelijke conferentie weer terugkeren, nadat deze voor de afgelopen editie was afgelast.

Dit jaar heeft het Amsterdam Dance Event, in samenwerking met de gemeente, festivalorganisatoren en de gehele elektronische muzieksector, in minder dan een maand tijd 350+ evenementen weten te bevestigen waar meer dan 300.000 festivalbezoekers te vinden waren tijdens ADE 2021.

“Gezien de rol die Amsterdam Dance Event dit jaar vervulde, was het misschien wel de belangrijkste editie uit de geschiedenis,” was te lezen in de Volkskrant. Naast welbekende drukbezochte festivalevenementen zoals DGTL, Loveland en de DJ Mag Top 100, zag het programma hoogtepunten zoals het live concert van Niklas Paschburg in Concertgebouw, He.She.They in Shelter en het STOOR project van Speedy J in Paradiso, alsmede Arts & Culture onderdelen waaronder de artist residency met Villa Buitenlust en de energieke ARK Rave Studio sessies. Daarnaast heeft de organisatie in samenwerking met Boris Acket, Chris van Meer en Lumus Instruments met de kunstinstallatie BAKEN op het dak van de A’DAM Toren een symbolisch startschot voor het nachtleven in Amsterdam gegeven.

Ook heeft het Amsterdam Dance Event, ondanks dat de conferentie al in september was afgelast, ook haar zakelijk publiek kunnen dienen met de ADE Business Hangout waar professionals konden samenkomen om te netwerken, alsmede een speciale innovatieshowcase van haar maandelijkse talkshow ADE in Conversation. Hierin waren DJ Pierre, Colin Benders en topmensen van Roblox en Universal Music Group te gast om over ontwikkelingen en innovaties in elektronische muziek en haar industrie te praten in een mixed reality omgeving waar fysiek en virtueel publiek bij elkaar kwam.