Vijf dagen lang is Klein Bellevue het toneel voor een heus Amsterdams spoken word-festival! ‘Omdat jij het bent’ wordt georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival in samenwerking met Luan Buleshkaj die de avonden zal hosten.

Elke avond kent een ander thema en concept. Naast voordrachten zijn er ook voorstellingen en interviews te zien.

Performers als Gershwin Bonevacia (stadsdichter van Amsterdam 2019), Zaïre Krieger (vertaalster werk Amanda Gorman), Roziena Salihu, Cheyenne Toney, Soufiane Moussouli, Fouad Lakbir, Zeinab El Bouni, Guillano Herdigein & Youssra Oulad Messaoud treden op.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees won in 2020 met zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.” – De Volkskrant over zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’.

Over het Amsterdams Kleinkunst Festival

Het AKF richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word en het Nederlandstalige theaterlied. Het organiseert onder meer de Annie M.G. Schmidtprijs en de AKF Sonneveldprijs. Dat het festival een succesvolle kweekvijver is, bewijzen de volgende namen. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel, Glodi Lugungu, Rosa da Silva en Lotte Velvet waren finalist tijdens eerdere edities.

Ga voor meer informatie en het programma naar www.akf.nl