Voorstelling Muur: première in Groningen, binnenkort te zien in Amsterdam

Voorstelling Muur: première in Groningen, binnenkort te zien in Amsterdam
Credits TENT - Veem - Muur

Voorstelling Muur: première in Groningen, binnenkort te zien in Amsterdam

Zaterdag gaat op de Grote Markt in het Grand Theatre in Groningen de voorstelling ‘Muur’ in première. Muur is de eerste voorstelling van theatermaakster Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe) en tijdens het optreden bewegen 16 performers 2 uur lang naar de achterwand van een theater toe. Dat doen ze met lichte tred, doch vastberaden. De voorstellingen zijn 29 en 30 september en 2 oktober te zien bij Veem Huis voor Performance in Amsterdam.

Een collectief ritme, als één deinend lichaam

Sommigen zijn jong, anderen een flink pak ouder. Weer anderen zweven daar ergens tussenin. Elke performer rent, stapt en springt in een eigen tempo, maar doet dat vooral samen met de anderen – in een collectief ritme, als één deinend lichaam.

Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid

Onderweg ontspint zich een meerstemmig gesprek tussen mens en muur. Wij, het publiek, kijken naar de muur en de ruggen van de spelers. We horen het ritme van hun voeten. We voelen de energie van de groep. Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid. Muur is niet zozeer een tragische metafoor voor de kleinheid van de mens als wel een gezamenlijke poging om hoopvol te zijn in het licht van wat ons moedeloos dreigt te maken.

Over Floor van Leeuwen

Floor van Leeuwen maakt en speelt bij theatercollectief Schwalbe, onderdeel van Theater Rotterdam, dat in 2014 de BNG Nieuwe Makersprijs won met hun voorstelling Schwalbe zoekt Massa. Ook speelt Floor bij o.a. Third Space van Lotte van den Berg en Boogaerdt & van der Schoot, deed ze de eindregie voor Rare Birds van Un Loup pour l”Homme en werkte eerder met theatermakers als Tim Etchells en Lucas de Man.

CREDITS

Regie Floor van Leeuwen in samenwerking met spelers Marie Groothof, Koen van der Heijden, Hendrik van Maele, Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hali Neto, Elliot Dehaspe, Maria Madeira, Petra Roelfzema, Silbe Mijnlieff, Hennie Spronk, Renier Leenders, Jasmijn Obispo, Margot Rijven, Levi de Kleer, Petra Eikelenboom en Erwin Boschmans. Technische productie Elizabet van der Kooij. Lichtontwerp Pablo Fontdevila. Dramaturgische ondersteuning Oscar van der Kruis, Bauke Lievens. Regieassistent Louis Janssens. Video Paulien Oltheten. Productie Jasper Hupkens. Kostuum Lotte Sterringa. Ontwerp Hanneke Meijers. Publiciteit Daisy Benz. Geproduceerd door TENT circustheater producties en Veem Huis voor Performance. Coproducenten Grand Theatre, Theater Ins Blauen Festival Cement. Met dank aan Anneke Tonen, Wikke van Houwelingen, Remco de Wit, Hans Logtenberg, Circuscentrum Vlaanderen, Dave Hogenboom, Evelien van Arkel, Loes van der Pligt, Ellen Walraven, Liesbeth Huiberts, Rob de Graaf, Tim Etchells, T.I.M.E., Stijn de Boecke, Lisa Chudalla, Minke Dreef, Vincent Focquet, Anna Gehlin, Joost Giesken, Lena Hermann, Charlie Hession, Joris de Jong, Arend de Jonge, Gerindo Kartadinata, Jim Klinkhamer, Maayke van der Kroft, Benjamin Kuitenbrouwer, Aafke Lenaerts, Jakob Lohmann, Jorga Lok, Hugo Mega, Cahit Metin, Ayla Moes, Tom Mörtl, Fynn Neb, Minka Parkkinen, Camille Paycha, Maya Peckstadt, Det Rijven, Saar Rombout, Lotte Talsma en Sergi Pares.

vrijetijdamsterdam.nl

Finalisten Groninger studenten cabaret festival