Vermakelijke weekendafsluiter in het Amsterdamse Tobacco Theater
De hoofdrolspelers worden bedankt voor een prachtige avond. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vermakelijke weekendafsluiter in het Amsterdamse Tobacco Theater

Toen iedereen een plekje aan de sfeervol bedekte tafels met kaarsjes had gevonden opende directeur en eigenaar van het Tobacco Theater, Erik van Wilsum, de uitverkochte muzikale theatervoorstelling ‘Eric Vaarzon Morel’ met de volgende woorden: “Het Tobacco Theater is een plek waar cultuur en commercie elkaar ontmoeten en versterken. Het Tobacco Theater krijgt geen subsidie, dit niet gekregen geld verdienen wij zelf door inspiratie, innovatie, ontspanning en avontuur aan te bieden en deze kernwaarden met ons personeel als team uit te dragen.”

Vooral van de laatste woorden konden we zondagavond concluderen dat er niks aan was gelogen want bij binnenkomst in het Tobacco Theater werden de bezoekers vriendelijk ontvangen, doorverwezen naar de garderobe en van daaruit naar de benedenverdieping geleid, waar jonge bediening in Spaanse kledij het publiek voorzag van een heerlijk glaasje rode of witte Spaanse wijn met bijbehorende tapas die werden rondgediend op houten planken.

Op de onderste verdieping werden de gasten ook nog eens verrast door ‘Eric Vaarzon Morel Morelo’ himself, die met een kort gedicht en gitaarklanken de bezoekers al begeleidend meenam naar de zaal en het podium waar de voorstelling plaatsvond en het publiek genoot van een heerlijke muzikale avond.

“Wij hebben genoten van het prachtige gitaarspel van Eric Vaarzon Morel Morelo, die samen met de broers Juan en Miguel Martinez op saxofoons en Eline Morel Morelo, zangeres en dochter van de gitarist, ons een heerlijke avond hebben bezorgd. In de pauze werden onze glazen wijn bijgeschonken en kregen wij nog twee heerlijke tapas gerechten gemaakt door Dennis Huwae, chef-kok van het Tobacco Theater en Restaurant Daalder. We gingen verder waar we voor de show mee waren begonnen”, aldus twee enthousiaste bezoekers na afloop van de show.

Het evenement zou tot 21.30 uur duren, maar pas over tienen liepen de bezoekers stralend van de prachtige muziek en gezelligheid, vol tevredenheid richting huis.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl