Theatervoorstelling over de storm die leven heet

Theatervoorstelling over de storm die leven heet
Credits: Zeil en Bijlmerparktheater

Theatervoorstelling over de storm die leven heet

In Amsterdam Zuidoost vindt op vrijdag 18 januari weer de eerste theatervoorstelling na ‘de winterstop’ plaats. Op het Amsterdamse podium van het Bijlmerparktheater gaat dan de voorstelling Zeil, over ‘de storm die leven heet’ dan in première.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die weg zeilt. Weg van het alledaagse leven, de regels, de routines, politiek en zorgen. Met de boot als haar enige bezit vertrekt ze naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid. Dit is een wereld waar ze er alleen voor staat, met en tegen de elementen. De zee blijkt echter een machtige godin met onverwachte trekjes. Zal deze schipper ooit nog thuis komen? Zeil gaat over de confrontatie met de natuur en daarmee ook over de confrontatie met je sterfelijkheid, met spijt en dromen. Wat drijft een mens om alles achter te laten? Om grenzen en gevaren op te zoeken?

Een snelle en intense theatrale ervaring

Zeil is een coproductie van PLAY Productions en Duda Paiva Company. PLAY Productions maakt voorstellingen met een filmachtige feel. Een snelle en intense theatrale ervaring, passend in de kijkcultuur van YouTube en Netflix. Duda Paiva Company maakt theater met dans en poppen. Het gezelschap bouwt ongrijpbare en magische werelden, soms pijnlijk confronterend maar altijd met gevoel voor humor.

De hoofdrolspelers van voorstelling Zeil

Spel en concept – Cat Smits, Regie – Duda Paiva, Dramaturgie – Pol Eggermont, Pop – André Mello en Duda Paiva, Vormgeving en techniek – Daniel Patijn, Video en choreografie – Ederson Xavier, Dramaturgie – Pol Eggermont, Lichtontwerp – Mark Verhoef, Productie – Rosanne Procee, Zakelijk leider – Anouk van Geffen en Marketing – Mirte Droogers.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog over theater in Amsterdam.