Theater Bellevue trapt 2018 af met de 100e Bies
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Theater Bellevue trapt 2018 af met de 100e Bies

Theater Bellevue trapt het jaar 2018 af met de honderdste Bies. BIES is hét try-out podium voor cabaret en kleinkunst en al 10 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Bies staat eenmaal per maand op het programma in Klein Bellevue, dé cabaretkelder. Tijdens de eerste editie in 2018 maken onder andere Yentl en de Boer, Nina de la Croix, Anne Neuteboom, Patrick Sytsema en Kasper van der Laan hun opwachting.

Gevestigde namen en nieuwe talenten

De zaal waar veel artiesten in de afgelopen tien jaar hun eerste stappen op het podium hebben gezet, is het decor voor een gevarieerde avond. Een host praat iedere editie de avond aan elkaar en elke maand is er een nieuwe line-up. Je kunt bij Bellevue gevestigde namen tegenkomen zoals Sanne Wallis de Vries, Paulien Cornelisse en Daniël Arends. Maar ook nieuwe talenten krijgen de kans om zich te presenteren en te bewijzen dat zij de veelbelovend zijn.

Over Theater Bellevue

Theater Bellevue is een gebouw met drie zalen aan de Leidsekade in Amsterdam. Het oorspronkelijke gebouw aan de Leidsekade dateert uit circa 1840 en huisvestte twee sociëteiten: Concordia (alleen toegankelijk voor heren) en Bellevue (ook voor vrouwen en kinderen). De eerste voorzitter van Sociëteit Bellevue was de schrijver Jacob van Lennep.In 1883 kwam het gebouw in handen van de heer Stroucken en werd het omgedoopt in Maison Stroucken. Het gebouw had in die tijd vooral grote bekendheid als vergadercentrum. Veel grote politici uit die tijd, waaronder Ferdinand Domela Nieuwenhuis, spraken er hun kiezers toe.

vrijetijdamsterdam.nl

Twee fijne festivals Theater Bellevue 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting