Roué Verveer blikt vooruit naar kerstshows:
Roué Verveer

“Zeer goed! Het was een volle bak en het publiek was heel uitbundig. Altijd heerlijk om zo te spelen”, aldus Roué Verveer over de stand up comedy show Verveer Tori, die in november twee avonden achter elkaar plaatsvond in de RAI Amsterdam. De goedlachse Roué Verveer kreeg tijdens de volledig uitverkochte shows in RAI Amsterdam de lachers weer ouderwets op zijn hand. Maar, inmiddels kijkt de Surinaams-Nederlands cabaretier, presentator en acteur, reikhalzend uit naar de kerstperiode waarvan hij zegt: “Ik hou van Kerst. Van kleins af aan ben ik dol op Kerst.”

Mede gedreven door zijn ‘obsessie’ voor kerst organiseert Verveer in de Meervaart Amsterdam twee kerstshows onder de naam: A Very Funny Christmas. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit en stelde een aantal vragen aan Roué Verveer.

Wat kunnen de mensen tijdens A Very Funny Christmas verwachten?

“A Very Funny Christmas is een warme kerstshow voor het hele gezin. Ouderwetse gezelligheid verpakt in een feel-good voorstelling met veel humor, goede verhalen en mooie kerstmuziek, waarbij de bekende klassiekers niet zullen ontbreken.”

Het ZO! Gospel Choir schitterde in 2018 nog met Mariah Carey. In december staan jullie samen op het podium bij de Meervaart. Hoe voelt dat?

“Toen ik ze voor het eerst zag wist ik dat ik iets met ze wilde doen. Nadat ik had besloten een kerstshow te maken wilde ik het ZO! Gospel Choir erbij hebben. Het is een fantastisch koor en ik vind het een eer om met deze getalenteerde mensen samen te mogen werken.”

En dan komt de HAYP band o.l.v. Alvin Lewis ook nog eens optreden. Kunt u daar iets meer over vertellen?

“Ik hou van het beste van het beste. HAYP is dat. Door het ZO! Gospel Choir kwam ik in contact met Alvin Lewis en ik ben blij dat ik met HAYP mag samenwerken.”

U wilde per sé uw eigen kerstshow geven. Wat is hiervan de achterliggende gedachte?

“Ik hou van Kerst. Van kleins af aan ben ik dol op Kerst. Mijn omgeving wordt helemaal gek van mij door mijn obsessie met Kerst. Nadat ik met ‘Gabbers’ de Ziggo Dome had omgebouwd tot één groot winterwonderland wist ik het zeker: ik wil mijn eigen kerstshow maken.”

Stel dat u een kerstwens zou mogen doen. Welke zou dit dan zijn?

“Vrede op aarde.”

Kijk voor meer informatie over A Very Funny Christmas op de website van Roué Verveer: https://roueverveer.nl/.

Interview door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Waylon kiest voor rood wit blauw bij Lustrumeditie

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam